Buna ziua
Va cer ajutorul la 2 situatii (comert triunghiular) cu care inca nu m-am confruntat.
1. vanzator A (Cehia) - cumparator-revanzator B (Romania -adica noi) - beneficiar C (Slovacia) -------
Transport efectuat de o firma din RO (Etna Cargo), direct pe relatia Cehia-Slovacia, platit de B (de noi). Am confirmarea primirii marfurilor de catre C (Slovacia). Cum tratez aceste operatiuni, mai ales din prisma D300 si D390?
2. vanzator A (Austria) - cumparator-revanzator B (Romania - noi) - beneficiar C (Ungaria) ------
Transport efectuat de A cu masina proprie direct pe relatia Austria-Ungaria. Pe langa factura am primit aviz facut de A catre B, dar cu indicarea adresei de descarcare din Ungaria. Pe aviz scrie : "Der Empfanger der Ware erklart dass die Gegenstande in das EU-Ausland verbracht wurden" - traducere GOOGLE : "Destinatarul mărfurilor declară că articolele au fost aduse într-o altă țară UE". Am si declaratia firmei C (destinatarul final) cum ca au receptionat marfurile. Cum tratez aceste operatiuni, mai ales din prisma D300 si D390?
Cum evidentiez cele 2 situatii in SAGA? Practic, marfurile nu au trecut prin Romania.
Toate firmele sunt in VIES cu coduri valide.
Multumesc si un veekend placut.
TVA triunghiular
Re: TVA triunghiular
Va rog o opinie asupra rezolvarii (eu fiind cumparator-revanzator) :
- Achizitia NU o declar in 390, NU fac taxare inversa. Nu declar nici in D394, nefiind achizitie de la PJ din RO.
-----------in SAGA inregistrez la Intrari valuta, fara T la tip, cu 0 la TVA, in D300 sumele vor ajunge la rd. 30, achizitii scutite.
- Livrarea o declar in 390 cu litera T, iar in 300 la rd. 3.
-----------in SAGA operez normal ca si o LIC, iar dupa generarea declaratiilor, la D390 schimb pe litera T.
Este corect ?
Multumesc.
- Achizitia NU o declar in 390, NU fac taxare inversa. Nu declar nici in D394, nefiind achizitie de la PJ din RO.
-----------in SAGA inregistrez la Intrari valuta, fara T la tip, cu 0 la TVA, in D300 sumele vor ajunge la rd. 30, achizitii scutite.
- Livrarea o declar in 390 cu litera T, iar in 300 la rd. 3.
-----------in SAGA operez normal ca si o LIC, iar dupa generarea declaratiilor, la D390 schimb pe litera T.
Este corect ?
Multumesc.
Re: TVA triunghiular
O parere?
Multumesc.
Multumesc.