am preluat o balastiera cu un stoc de sorturi.Din balastrul de pe stoc vor sa obtina nisip,sort 4-8, sort 8-16, sort 16-32 si refuz de ciur,insa nimeni nu stie sa-mi zica ce cantitate din fiecare sort se poate obtine dintr-un mc de balast.Este cineva care are aceasta speta si ma poate ajuta?
in mintea mea balastrul trebuia inregistrat ca semifabricat,ei l-au integistrat ca produs finit,iar acum vor sa-l sorteze pt a obtine sorturile necesare
e ok sa lucrez in ecranul de "alte operatii cu stocuri"?
balastiera
Re: balastiera
E bine ca balastul este prous finit. Balastul se proceseaza, punandu-se pe banda (sitele balastierei) si rezulta alte produse finite pe care trebuie sa le inregistrezi prin 345=711 (fiecare sort are fise de magazie pe zile, cantitativ/valoric).Agregatele ori se consuma la intern ,ori se vand.Balastul care se sorteaza se da in consum cu bonuri de consum, functie de cat pui pe banda.
Trebuie sa ti se dea densitatile de la laborator pe fiecare produs (balast, nisip, pietrisi 4-8,8-16,16-31, refuz de ciur = pietrisi>31.5), ca sa poti sa stii ce cantitati se sorteaza dintr-un mc de balast.
Eu lucrez asaceva, dar cu alt program.
Trebuie sa ti se dea densitatile de la laborator pe fiecare produs (balast, nisip, pietrisi 4-8,8-16,16-31, refuz de ciur = pietrisi>31.5), ca sa poti sa stii ce cantitati se sorteaza dintr-un mc de balast.
Eu lucrez asaceva, dar cu alt program.
Pentru PomparauS
Daca acel balast se prelucreaza, atunci nu ar trebui considerat "semifabricat" asa cum a mentionat si AndrasTt336?
Dupa prelucrarea balastului, tot ce se obtine, din nou depinde de ce se obtine efeciv.
Daca acel balast se prelucreaza, atunci nu ar trebui considerat "semifabricat" asa cum a mentionat si AndrasTt336?
Dupa prelucrarea balastului, tot ce se obtine, din nou depinde de ce se obtine efeciv.
Balastul se excaveaza din albiile raurilor si se stocheaza - in acest moment eu nu am informatia ca il voi prelucra - deci este produs finit. - pot sa il vand ca produs finit sau pot sa il folosesc in productia interna, devenind material.
-
andrast336
Multumesc frumos pt raspunsuri!
Densitatile difera de la un produs la altul, de la o balastiera la alta, functie de calitate, de umiditate. Sefii de balastiere trebuie sa va dea densitatile cu care lucreaza ei.