Rezolutie amanare lichidare firma

iordachev468

Rezolutie amanare lichidare firma

#1 Mesaj de iordachev468 »

La depunerea bilantului de lichidare la ONRC am primit Rezolutie de amanare cu urmatoarele motive:
- SE VA DEPUNE SITUATIA FINANCIARA DE LICHIDARE INCHEIATA ULTERIOR HOTARARII DE DIZOLVARE,CU TOATE CONTURILE INCHISE, SEMANTA DE ADMINISTRATOR, CONF ART 172 DIN OMJ 2594/C/2008
- SE VA CLARIFICA NECONCORDANTA REFERITOARE LA DATA SITUATIILOR FINANCIARE DE LICHIDARE, INTERVENITA INTRE INSCRISURILE DEPUSE LA DOSAR(31.05.2019#31.05.2020)
- SE VA CLARIFICA IN CE CONSTA ACTIVUL REPARTIZAT CATRE ASOCIATI, IN URMA LICHIDARII, AVAND IN VEDERE FAPTUL CA S-A BIFAT CEREREA LA PCT 4.2 DAR NU S-A DEPUS RAPORTUL DE REPARTIZARE A ACTIVULUI RAMAS IN URMA LICHIDARII, CONF ART 172 DIN OMJ 2594/C/2008
- SE VA DEPUNE HOTARAREA ADUNARII GENERALE A ASOCIATILOR PRIVIND APROBAREA SITUATIILOR FINANCIARE DE LICHIDARE, CONF ART 172 DIN OMJ 2594/C/2008
- DACA ESTE CAZUL SE VA DEPUNE RAPORTUL DE REPARTIZARE A ACTIVULUI RAMAS IN URMA LICHIDARII , APROBAT DE ASOCIATI, CONF ART 235 DIN LG 31/1990 REPUBLICATA SAU SE VA DEPUNE CEREREA DE RADIERE COMPLETATA CORESPUNZATOR, CONF ART 172 DIN OMJ 2594/C/2008

Ati mai intalnit o astfel de situatie? Ce ar putea fi deous gresit?

Multumesc!

paturcai

Re: Rezolutie amanare lichidare firma

#2 Mesaj de paturcai »

Situatia financiara de lichidare (bilantul de lichidare) a fost INTOCMITA INAINTE de data hotararii de dizolvare (exemplu: bilantul a fost intocmit data de 30.06.2020 iar Hotararea de dizolvare S-A PUBLICAT IN MONITORUL OFICIAL pe data de 11.08.2020; conteaza data cand s-a publicat in Monitorul Oficial si nu data Hotararii care putea fi intocmita si in Februarie 2020)
Bilantul de lichidare (pe care l-ati intocmit la 31.05.2020) in coloana 1 are cifre diferite fara de bilantul depus in 31.05.2019 in coloana 2); coloana 1 a bilantului - desi are rol de comparatie si nu are nicio importanta intrucat coloana 2 este cea care este preluata de Finante - nu este la fel cu cea pe care ati completat-o in bilantul de lichidare.
Daca in urma lichidarii au existat active (mijloace) fixe de repartizat, trebuia sa se ataseze o nota explicativa a felului repartizarii acestora (exemplu: am avut un laptop marca IVECO la o valoare contabila de 5.000 lei care a fost atribuit asociatului X, etc); in acea nota se va fi prezentat suma rezultata din lichidare, si taxele platite catre Stat cu dovada platii acestora; repartizarea activelor si felul in care acestea s-au repartizat/valorificat trebuie sa aiba girul/aprobarea asociatiloor.
Ca la orice bilant trebuie sa depuneti o Hotarare (in cazul de fata) prin care spuneti ca se aproba situatiile financiare de lichidare.
Floare la ureche!
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

Scrie răspuns