greseala D112- ore norma lucru

stefi

greseala D112- ore norma lucru

#1 Mesaj de stefi »

BUna ziua!
Am urm.situatie. Am un salariat cu timp partial, 2ore/zi, iar in D112 depusa pe februarie (luna februarie fiind prima luna cand apare acest angajat) am in declaratie la randul 3 P2, e bine, dar la randul 4, ore norma zilnica contract am 8 ore. Declaratia am depus-o cu succes si nu am erori pt. ea. Eu am observat abia aseara si am vazut unde trebuie sa modific (dupa ce apas D112, la asigurati, contracte standard, acolo am la ore norma trecut 8 si trebuie sa schimb cu 2. Dar eu as vrea sa va intreb ce sa fac acum? trebuie sa depun rectificativa pe februarie?

Va multumesc!

stefi

Re: greseala D112- ore norma lucru

#2 Mesaj de stefi »

Nu ma lasa sa pun 2, inseamna ca e in regula asa cum e acum?

balazse

#3 Mesaj de balazse »

La rd.4 se poate alege doar 8, 7 sau 6, adica se alege "norma la nivel de unitate".
Pentru CAS exista treci conditii de munca:
- normala pentru asta ai 8 ore;
- deosebita pentru asta ai 7 ore;
- speciala pentru asta ai 6 ore.
Ca urmare este corect asa cum a fost completat.
Pentru mai multe detalii poti citii cele de aici (vezi pag.6 intrebarea a 5-a):
http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/de ... nte_v6.pdf
In legatura cu D.112 poti citii gasii mai multe informatii aici:
http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/de ... aunica.htm

nitah

Re: Trecere salariati de la grupa normala de lucru la grupa speciala

#4 Mesaj de nitah »

Va rog frumos sa ma sfatuiti in urmatoarea speta:
La o SC ,unii salariati au obtinut in instanta grupa speciala de munca si trebuie sa intocmesc decl rectificative D 112 incepand cu anul 2011 la zi,
In toata aceasta perioada ,Declaratiile D112 ,s-au lucrat direct din programul Anaf ,cu versiunea respectiva,
Ce solutie imi puteti da ,sa trec salariatii in Saga si sa incerc sa depun declaratii rectificative D112 ,incepand cu 2011 ?
Si cu trecerea salariatilor de la grupa normala la grupa speciala de munca ,cum ma sfatuiti ? Adica sa treaca din cartusul A in cartusul B din decl 112 ?

Multumesc frumos

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Din SAGA puteți genera state de salarii și declarații corespunzătoare lor în formatul corespunzător fiecărei perioade, retroactiv de prin 2005. D112 se poate genera retroactiv din 2011 de la apariția ei.
În Fișiere - Salariați este necesar să le definiți condițiile de muncă.
Oricum va fi o muncă enormă pentru că înseamnă refacerea fiecărui stat de salarii în parte, cu absențe, concedii, medicale, suspendări, etc.
Așa că eu v-aș recomanda să folosiți programul pentru că s-ar mai simplifica din munca pe care trebuie să o faceți.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns