Eroare declaratie 394

panae95

Eroare declaratie 394

#1 Mesaj de panae95 »

Buna ziua, in luna martie am vandut un teren cu taxare inversa. In Saga am selectat T si am facut 3 facturi catre 3 firme diferite pe teren si am trecut contul 7583. La TVA imi scrie 0. Acum vreau sa fac declaratia 394 si imi da urmatoarele erori:
Eroare ! Pt tip operatiune = V sau ( C si tip partener = 1) sau ( N si tip partener = PF) se completeaza sectiunea aferenta produsului!

Eroare ! Codul de produs de la inreg 1 are valoare eronata! Verificati inregistrare partener : 1

Eroare ! Nr facturi aferent produs de la inreg 1 este obligatoriu! Verificati inregistrare partener : 1

Eroare ! Baza aferenta produs de la inreg 1 este obligatorie! Verificati inregistrare partener : 1
Eroare ! Pt tip operatiune = V sau ( C si tip partener = 1) sau ( N si tip partener = PF) se completeaza sectiunea aferenta produsului!

Eroare ! Codul de produs de la inreg 1 are valoare eronata! Verificati inregistrare partener : 2

Eroare ! Nr facturi aferent produs de la inreg 1 este obligatoriu! Verificati inregistrare partener : 2

Eroare ! Baza aferenta produs de la inreg 1 este obligatorie! Verificati inregistrare partener : 2

Eroare ! Codul de produs de la inreg 1 are valoare eronata! Verificati inregistrare partener : 3

Eroare ! Nr facturi aferent produs de la inreg 1 este obligatoriu! Verificati inregistrare partener : 3

Eroare ! Baza aferenta produs de la inreg 1 este obligatorie! Verificati inregistrare partener : 3

Ma puteti ajuta va rog cum pot sa inchid declaratia 394 fara erori sau poate am gresit eu undeva?

panae95

Re: Eroare declaratie 394

#2 Mesaj de panae95 »

Am adaugat manual la produs 32-terenuri la fiecare nr. de facturi si baza impozabila si tot imi da urmatoarele erori:
Eroare ! Codul de produs de la inreg 1 nu este valabil pt tip partener = 1 ! Verificati inregistrare partener : 1

Eroare ! Codul de produs de la inreg 1 nu este valabil pt tip partener = 1 ! Verificati inregistrare partener : 2

Eroare ! Codul de produs de la inreg 1 nu este valabil pt tip partener = 1 ! Verificati inregistrare partener : 3

balazse

#3 Mesaj de balazse »

Alege 27 si nu 32.
Vezi aici anexa validari pentru D394, incepand cu pagina 39:
https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/D ... 092020.pdf

panae95

#4 Mesaj de panae95 »

Super! Multumesc tare mult, a mers!

darjanm713

#5 Mesaj de darjanm713 »

Am transmis toate declaratiile la ANAF dar la declaratia 394 dă următoarea eroare -Au fost identificate următoarele ERORI:
F: validari globale
va rugam sa verificati daca folositi versiunea corecta de PDF inteligent sau daca XML-ul creat contine
namespace-ul conform schemei XSD (pentru perioada de raportare)
eroare structura: namespace ('mfp:anaf:dgti:d394:declaratie:v3') lipsa sau incorect la sectiunea
declaratie394. Valoarea corecta este xmlns='mfp:anaf:dgti:d394:declaratie:v4'

pascutac

#6 Mesaj de pascutac »

Actualizați SAGA, chiar dacă aveți ultima versiune. Mesajul de eroare este destul de clar, ați încercat să transmiteți o declarație pe versiunea v3, iar validatorul încearcă să valideze din versiunea v4.

balazse

#7 Mesaj de balazse »

Fisierul pdf D.394 a fost actualizat in program pe 10.05.2022, deci trebuie actualizat programul.

Scrie răspuns