Microintreprindere salariati
Microintreprindere salariati
Buna seara, daca sunt microintreprindere cu un singur salariat si acel salariat pleaca in cursul unui trimestru am termen de 30 de zile sa angajez altul, insa daca si acesta pleaca in cursul aceluiasi trimestru iarasi am termen 30 de zile sa angajez pe altcineva, sau acest termen se aplica o singura data in cursul unui an, cum e la suspendarea contractului? La suspendare, inteleg ca o singura data poti avea un contract suspendat, pana in 30 de zile, in cursul unui an, corect? Multumesc.
Re: Microintreprindere salariati
La suspendarea contractelor, daca am de exemplu un singur contract la salariatul X si contractul va fi suspendat de ex 20 de zile, dupa care acest contract se va inchide si voi avea un alt contract la salariatul Y si acesta va fi suspendat pe 15 zile voi trece la impozit pe profit?
Re: Microintreprindere salariati
Regula este clara: O SINGURA DATA PE AN se poate suspenda timp de 30 zile un contract individual de munca, sau contracte partiale.
In cazul expus in care un salariat pleaca dupa 15 zile, angajam pe altul si acela pleaca...perioadele de suspendare cumulate*) ale celor doua contracte de munca nu poate depasi cele 30 de zile; in situatia in care cele 30 de zile sunt depasite firma trebuie sa isi modifice modalitatea de impunere: de la microintreprindere la impozit pe profit.
*) Daca se accepta ca mai multe contracte partiale mentin statutul de microintreprindere (sa aiba cel putin 8 ore/zi) atunci si reciproca trebuie sa fie corecta (daca se depaseste numarul celor 30 de zile de suspendare din adunarea contractelor cu timp partial intr-un an calendaristic firma isi pierde statutul de microintreprindere).
In cazul expus in care un salariat pleaca dupa 15 zile, angajam pe altul si acela pleaca...perioadele de suspendare cumulate*) ale celor doua contracte de munca nu poate depasi cele 30 de zile; in situatia in care cele 30 de zile sunt depasite firma trebuie sa isi modifice modalitatea de impunere: de la microintreprindere la impozit pe profit.
*) Daca se accepta ca mai multe contracte partiale mentin statutul de microintreprindere (sa aiba cel putin 8 ore/zi) atunci si reciproca trebuie sa fie corecta (daca se depaseste numarul celor 30 de zile de suspendare din adunarea contractelor cu timp partial intr-un an calendaristic firma isi pierde statutul de microintreprindere).
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!