Transfer banii in cont din numerar
-
sebastianm434
Transfer banii in cont din numerar
Bună ziua, dacă am încasat în numerar bani de la clienți, cum este corect să îi depun în cont ? Trebuie să fac vreun document sau cum evidențiez în contabilitate faptul că banii încasați cu chitanță i-am depus în cont ? Mulțumesc.
Re: Transfer banii in cont din numerar
Ai foaia de varsamant/chitanta de la banca unde e evidentiat la explicatii "incasari din vanzari" pe care o lucrezi prin 581 viramente interne.
-
sebastianm434
Menționez că suntem în partida simplă.
In mod normal se efectueaza cele mentionate de PomparauS, adica primesti de le banca documentul in sine.
Avand in vedere ca ulterior ai mentionat ca utilizezi SAGA PC (partida simpla), in meniul "casa-lei" nu ai obligatia de a inregistra acea depunere, sau daca neparat doresti poti sa utilizazi tip articol "008" (decontari).
La "banca-lei" ca sa ai o evidenta clara si sa te poti verifica, poti inregistra, dar si aici utilizezi "008" (decontari).
Acest tip de miscare nu trebuie evidentiat in RJIP.
Avand in vedere ca ulterior ai mentionat ca utilizezi SAGA PC (partida simpla), in meniul "casa-lei" nu ai obligatia de a inregistra acea depunere, sau daca neparat doresti poti sa utilizazi tip articol "008" (decontari).
La "banca-lei" ca sa ai o evidenta clara si sa te poti verifica, poti inregistra, dar si aici utilizezi "008" (decontari).
Acest tip de miscare nu trebuie evidentiat in RJIP.
-
sebastianm434
Mulțumesc pentru răspunsuri, m-au edificat. Mai am o nelămurire, dacă doresc să depun în cont bani suplimentari (din buzunarul propriu) trebuie să existe vreo justificare sau înregistrare? Sau e la fel, nu evidențez aceste operațiuni ?
Dupa parerea mea personala, la PS nu are relevanta de unde provin banii pe care ii depui la banca, procedezi cum am mentionat mai sus.