cesiune drepturi de autor

soims643

cesiune drepturi de autor

#1 Mesaj de soims643 »

Buna seara! am urmatoarea nelamurire: un SRL (cedent) imi transmite prin contract drepturile de autor ale unui asociat sau angajat al firmei respective contra unui onorariu x. Inregistrarea pe care o fac eu ma obliga la declararea acestora si retinerea impozitului sau doar la plata respectivului contract (facturi) iar de restul se ocupa ei?

pinteae

Re: cesiune drepturi de autor

#2 Mesaj de pinteae »

In opinia mea, daca autorul este persoana fizica si dreptul de proprietate intelectuala apartine persoanei fizice, nu vad de ce ti s-ar emite factura de pe firma. Posesorul dreptului de autor, persoana fizica, poate sa cesioneze drepturile de autor catre firma respectiva, iar firma iti transfera tie dreptul respectiv, contra unui pret. Doar ca in scest caz, obligatiile fiscale izvorate din transfer se vor retine si se vor achita de catre firma respectiva si daca nu exista optiunea persoanei fizice de a-si declara singur veniturile din drepturi de proprietate intelectuala. Daca obligatia fiscala nu cade in sarcina ta, atunci vei avea de achitat doar factura intocmita de catre firma.
Eugen Pintea

soims643

Re: cesiune drepturi de autor

#3 Mesaj de soims643 »

multumesc! asa ma gandeam si eu dar vroiam si o alta parere

Scrie răspuns