Pentru un ONG care are si activitati economice(chirii) am trimis facturile in sistemul e-factura de la inceputul anului .
Am obligatia ca de la 01.07.2024 sa ma inscriu in Registru Ro e-factura ?
ONG e-factura
Re: ONG e-factura
Nu este obligatoriu, si nici nu prea are rostul, important este sa transmiti facturile prin sistemul e-factura.
S-au facut modificari prin OUG 69/2024 .
Eu inteleg ca intre 01.07.2024 si 30.06.2025 nu ar mai fi obligatoriu sa trimitem facturile . Doar optional cu o inregistrare in Registru optional - care nici nu cred ca exista inca .
Nici macar pentru activitati economice -daca ONG-ul nu este platitor de TVA - nu se mai trimit pana in 2025 .
Dar mai doream o parere .
Eu inteleg ca intre 01.07.2024 si 30.06.2025 nu ar mai fi obligatoriu sa trimitem facturile . Doar optional cu o inregistrare in Registru optional - care nici nu cred ca exista inca .
Nici macar pentru activitati economice -daca ONG-ul nu este platitor de TVA - nu se mai trimit pana in 2025 .
Dar mai doream o parere .
Asociațiile și fundațiile, partidele politice, cultele, care nu sunt înregistrate în scopuri de TVA conform art. 316 CF, nu au obligația utilizării sistemului național RO e-Factura pentru facturile emise în perioada 1 iulie 2024-30 iunie 2025.
Acestea pot opta pentru utilizarea e-Factura. În situația în care optează pentru transmiterea facturilor în sistemul național RO e-Factura, aceste persoane sunt obligate să fie înregistrate în Registrul RO e-Factura opțional.
Există registrul. E tot cel vechi. I-au găsit o utilitate și l-au reînviat prin aceste modificări.
Acestea pot opta pentru utilizarea e-Factura. În situația în care optează pentru transmiterea facturilor în sistemul național RO e-Factura, aceste persoane sunt obligate să fie înregistrate în Registrul RO e-Factura opțional.
Există registrul. E tot cel vechi. I-au găsit o utilitate și l-au reînviat prin aceste modificări.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.