Am furnizor DEDEMAN unde am facturi de intrare normale si doua Bonuri (Factura Simplficata ) pe care le-am introdus ca si M -factura simplificata.
Cand generez declaratia la pozitia a doua a furnizorului unde sunt cele doua bonuri imi apare C la tip operatie iar cand dau validare imi spune ca documentul nu
este valid si imi ''toarna'' o multime de erori si chiar nu stiu ce trebuie sa fac ? :
Eroare ! Pt tip operatiune = V sau ( C si tip partener = 1) sau ( N si tip partener = PF) se completeaza sectiunea aferenta produsului!
Eroare ! Codul de produs de la inreg 1 are valoare eronata! Verificati inregistrare partener : 31
Eroare ! Nr facturi aferent produs de la inreg 1 este obligatoriu! Verificati inregistrare partener : 31
Eroare ! Baza aferenta produs de la inreg 1 este obligatorie! Verificati inregistrare partener : 31
Eroare ! TVA aferenta produs de la inreg 1 este obligatorie! Verificati inregistrare partener : 31
DECLARATIE 394 TRIM 2
-
Re: DECLARATIE 394 TRIM 2
Ati achizitionat ceva care necesita completarea unui cod de produs.
Intrati in D394 la pozitia respectiva si completati manual din nomenclatorul de acolo.
Intrati in D394 la pozitia respectiva si completati manual din nomenclatorul de acolo.
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
Pentru HotaranM731
Nu cumva ai achizitionat si produse unde ai aplicat taxare inversa?
Daca da, si nu lucrezi cantitativ-valoric, atunci procedezi asa cum a mentionat FerentA192.
Nu cumva ai achizitionat si produse unde ai aplicat taxare inversa?
Daca da, si nu lucrezi cantitativ-valoric, atunci procedezi asa cum a mentionat FerentA192.
-
ba da, dupa o cautare mai atenta am vazut ca nu erau bonurile ci era o factura carea avea 2 prosuse cu taxare inversa si 2 produse normale .Initial am impartit factura in doua 1. cu chreasteau ( taxare inverss ) si 2 . cu celelalte produse , si nu am sesizat greseala.
Azi am inregistrat factura cu T si am introdus tot impreuna dar vad ca am acelasi raspuns la D394 Documentul nu este valid si toate explicatiile de sus.
Nu am mai avut cazuti ca pe factura de achizitie sa fie si taxare inversa si prosuse normale.
Si nu inteleg unde sa caut codul de produs si unde sa il trec

Azi am inregistrat factura cu T si am introdus tot impreuna dar vad ca am acelasi raspuns la D394 Documentul nu este valid si toate explicatiile de sus.
Nu am mai avut cazuti ca pe factura de achizitie sa fie si taxare inversa si prosuse normale.
Si nu inteleg unde sa caut codul de produs si unde sa il trec
-
nu cumva cei de la DEDEMAN trebuia sa imi faca doua facturi distincte ?
nu mai stiu ce sa fac sa reusesc sa transmit D 394 corect
nu mai stiu ce sa fac sa reusesc sa transmit D 394 corect
Deci, ai achizitionat doua tipuri de produse, pentru prima parte nu se aplica taxare inversa, iar la a doua da.
Ai procedat cum ai facut in prima faza, doar ca in fisierul pdf generat, la pozitia cu taxare inversa, trebuie sa introduci manual datele despre produsele achizionate (cum a mentionat FerentA192), adica alegi "23-masa lemnoasa" si vei completa cele trei rubrici (nr fact, baza si TVA).
Vezi mai jos cele marcate cu rosu.

Ai procedat cum ai facut in prima faza, doar ca in fisierul pdf generat, la pozitia cu taxare inversa, trebuie sa introduci manual datele despre produsele achizionate (cum a mentionat FerentA192), adica alegi "23-masa lemnoasa" si vei completa cele trei rubrici (nr fact, baza si TVA).
Vezi mai jos cele marcate cu rosu.