factura cu bon fiscal
factura cu bon fiscal
Buna ziua,
De la un magazinas cu gestiune global-valorica s-a emis un bon fiscal catre o persoana juridica. Ulterior aceasta a cerut si factura.
Am emis factura pe care am scris datele conform bonului.
Programul Saga nu imi genereaza xml pentru aceste facturi.
Am incercat sa aflu din cazurile descrise pe forum, ceva similar, dar tot nu m-am dumirit daca aceste facturi se transmit in SPV sau nu.?!
Va rog pe cei care sunteti mai priceputi sa ma ajutati si pe mine cu o solutie la situatia mea.
Multumesc si Doamne ajuta.
De la un magazinas cu gestiune global-valorica s-a emis un bon fiscal catre o persoana juridica. Ulterior aceasta a cerut si factura.
Am emis factura pe care am scris datele conform bonului.
Programul Saga nu imi genereaza xml pentru aceste facturi.
Am incercat sa aflu din cazurile descrise pe forum, ceva similar, dar tot nu m-am dumirit daca aceste facturi se transmit in SPV sau nu.?!
Va rog pe cei care sunteti mai priceputi sa ma ajutati si pe mine cu o solutie la situatia mea.
Multumesc si Doamne ajuta.
Re: factura cu bon fiscal
Cum ai introdus factura în program?
La iesiri. In fiecare seara fac cate o iesire cu bon de valoare totala din Z-etul zilei, catre client definit "clienti magazin".
De data aceasta am facut 2 iesiri:
-una cu factura , catre client PJ si valoarea respectiva;
-a doua iesire cu bon, catre "clienti magazin" cu diferenta de valoare dintre total Zet si factura PJ.
Amandoua pleaca din aceasi gestiune cu articol nedefinit si incasare direct in casa pe baza bonului emis de casa de marcat.
De data aceasta am facut 2 iesiri:
-una cu factura , catre client PJ si valoarea respectiva;
-a doua iesire cu bon, catre "clienti magazin" cu diferenta de valoare dintre total Zet si factura PJ.
Amandoua pleaca din aceasi gestiune cu articol nedefinit si incasare direct in casa pe baza bonului emis de casa de marcat.
Și ieșirea către persoană juridică nu apare în meniul „e-Facturi”? Ai completat codul fiscal când ai adăugat clientul?
La mine fac transmitere manuala catre SPV ca am semnatura de la Transpeed din aia in cloud care nu se intelege cu Saga.
Factura apare in meniu, dar nu vrea sa mi-o genereze ca xml. Ramane negenerata si nici nu o duce in folderul e-factura.
Vazand asa. am crezut ca transmiterea acestui tip de factura e optional, dar contabilul clientului a insistat sa o pun in SPV si de aici toata situatia...
Factura apare in meniu, dar nu vrea sa mi-o genereze ca xml. Ramane negenerata si nici nu o duce in folderul e-factura.
Vazand asa. am crezut ca transmiterea acestui tip de factura e optional, dar contabilul clientului a insistat sa o pun in SPV si de aici toata situatia...
Ultima oară modificat Lun Aug 19, 2024 7:06 pm de către hudeman, modificat 1 dată în total.
Generează cod de acces pe următorul link și trimite facturile din Saga.
https://www.sagasoft.ro/spv.php
https://www.sagasoft.ro/spv.php
Multumesc dle Septimiu.
Acum nu sunt la calculatorul pe care am instalata aplicatia, dar in 2 ore ajung acolo si incerc solutia propusa de dv.
Sper sa mearga.
Va multumesc inca o data si Dumnezeu sa va bucure.
Acum nu sunt la calculatorul pe care am instalata aplicatia, dar in 2 ore ajung acolo si incerc solutia propusa de dv.
Sper sa mearga.
Va multumesc inca o data si Dumnezeu sa va bucure.
Buna ziua dle Septimiu.
A functionat solutia data de dv.
Dar, cel mai tare ma bucur ca, cu aceasta ocazie, am facut si asocierea semnaturii cu Saga.
Va multumesc inca o data si Doamne ajuta tuturor.
A functionat solutia data de dv.
Dar, cel mai tare ma bucur ca, cu aceasta ocazie, am facut si asocierea semnaturii cu Saga.
Va multumesc inca o data si Doamne ajuta tuturor.
Buna ziua.
Am transmis din saga o factura platita cu bon fiscal, dar la tip am uitat sa pun f. Trebuie sa retransmit sau sa corectez cumva?
Multumesc
Am transmis din saga o factura platita cu bon fiscal, dar la tip am uitat sa pun f. Trebuie sa retransmit sau sa corectez cumva?
Multumesc
Buna ziua
Daca sunteti platitor de TVA, modificati si retrimiteti, ca sa nu dea diferente cu E-TVA.
Daca sunteti platitor de TVA, modificati si retrimiteti, ca sa nu dea diferente cu E-TVA.
-
Buna ziua, sa va rog să mă ajutați spunandu- mi unde greșesc.
Emit o factura către o persoană fizică selectez f mic ,încasez cu bon fiscal ( tipărire bon) am casa de marcat legata la Saga, bifez încasare prin 5311.
In decontul e TVA sumele încasate în acest mod sunt dublate cu sumele încasate prin Amef.
Unde greșesc?
Mulțumesc frumos pentru raspunsuri
Emit o factura către o persoană fizică selectez f mic ,încasez cu bon fiscal ( tipărire bon) am casa de marcat legata la Saga, bifez încasare prin 5311.
In decontul e TVA sumele încasate în acest mod sunt dublate cu sumele încasate prin Amef.
Unde greșesc?
Mulțumesc frumos pentru raspunsuri
Nu gresiti niciunde. Ii doare undeva pe cei de la ANAF de tipul de factura "F" transmise in e-factura. Ei i-au informatiile legate de TVA de pe bonurile fiscale din rapoartele Z transmise din casele de marcat automat. Poate de la anul sa-si puna in ordine/coreleze informatiile.