Buna seara ,
Un SRL cu TVA vanzare online , doreste sa vanda produse catre SUA , UK , etc. catre persoane fizice , mai rar firme . Am inteles ca vanzarea poate fi facuta cu factura comerciala , din ce am citit facturarea va fi fara TVA , trebuie sa am nr EORI ? Nu stiu exact daca aceasta factura comerciala presupune depunere de alte declaratii , taxe , etc.
Orice informatie m-ar ajuta .
Va multumesc !
Vanzare non UE
Re: Vanzare non UE
Numărul EORI (Economic Operators Registration and Identification) este necesar pentru desfășurarea formalităților vamale în Uniunea Europeană. Deși nu este obligatoriu pentru exporturile către țări terțe, este recomandat să îl aveți pentru a facilita procesul de export. Acest număr se obține gratuit de la autoritatea vamală națională.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
-
Re: Vanzare non UE
Asa stiam si eu ca nu trebuie EORI pt non UE , dar nu stiam ca ajuta . La urma urmei daca se doreste vanzarea in strainatate , poate fi chiar si in UE .herganiec scrie: ↑Lun Ian 20, 2025 11:23 pm Numărul EORI (Economic Operators Registration and Identification) este necesar pentru desfășurarea formalităților vamale în Uniunea Europeană. Deși nu este obligatoriu pentru exporturile către țări terțe, este recomandat să îl aveți pentru a facilita procesul de export. Acest număr se obține gratuit de la autoritatea vamală națională.
Din punct de vedere al inregistrarilor in contabilitate si alte situatii fiscale , ma poate cineva ajuta ?
Multumesc .