neplatitoare tva, achizitie intracomunitara

maghiara

Re: neplatitoare tva, achizitie intracomunitara

#16 Mesaj de maghiara »

Buna ziua,
Firma neplatitoare de TVA , dar cu cod special . A achizitionat servicii de cazare in Germania. Factura a fost emisa pe codul special, dar cu TVA. Cum se procedeaza in acest caz? Trebuie stornata si emisa factura fara TVA? Daca nu se poate , mai plateste TVA in tara prin decontul special de TVA?

Va multumesc mult pt ajutor.

maghiara

#17 Mesaj de maghiara »

Buna ziua
Va rog ajutor in urmatoarea speta. Firma neplatitoare dei TvA achizitioneaza servicii din UE si nonUE. Pt cele din UE faactura e emisa oe cod special, plateste Tva prin 301 si depune 390. Pt cele din afara UE cum se emite factura? Pe cod normal sau special? Multumesc mult tuturor.

pomparaus

#18 Mesaj de pomparaus »

1.Cazarea a fost facuta in Germania (logic, nu?) e normal sa o emita cu TVA - esti pe teritoriul lor.
2.Cele NON-UE va emit facturi cu sau fara TVA (unele sunt inregistrate in MOSS cu cod VAT EU....adica colecteaza TVA-ul pe teritoriul acelei tari).
Le vei lucra pe tip E iar NC va genera 635=4427 si vei declara si pt.acestea prin D301 dar pe CUI-ul firmei (nu pe cel de TVA) si plati TVA .
Mai citeste si tu pe forum, ca gasesti aceste raspunsuri la f.multi utilizatori.

maghiara

#19 Mesaj de maghiara »

Multumesc.

ana10

#20 Mesaj de ana10 »

Buna ziua,
Firma neplatitoare de TVA, am cod special de TVA pt achizitii intracomunitare, ma puteti ajuta cu inregistrarea in Saga a unui autoturism second-hand? Factura este fara TVA. D301 si 390 se va genera dupa inregistrarea intrarii in Saga? TVA-ul de plata in Romania va rezulta in urma inregistrarii? In valoarea MF va intra valoarea din factura-fara TVA-, TVA-ul care il voi plati precum si cheltuielile de transport? Multumesc

nenciua

#21 Mesaj de nenciua »

Achizitie intracomunitara cu taxare inversa. Cum inregistrez factura primita?

pomparaus

#22 Mesaj de pomparaus »

In intrari in valuta tip "T".

poganm300

#23 Mesaj de poganm300 »

Buna ziua! O firma platitoare de Tva, la o intrare in valuta de tip T, deoarece furnizorul este din MK si tva este 0, nota contabila pana acum la TVA era 4426=4427. Acum programul atentioneaza ca se introduc la Pozitii tarifare tip DVI,iar nota contabila este 4426=462. De ce? Ce se intampla cu tva din 462, sau cum pot inregistra in continuare facturile cu taxare inversa?

roncovf

#24 Mesaj de roncovf »

Daca e vorba de import servicii trebuie sa refaci actualizarea programului. Saga a busit notele contabile.
Daca e import de marfuri atunci e in regula. Obligatiile vamale, inclusiv 462, le platesti la comisionarul vamal

Scrie răspuns