Note Contabile

scalatm

Note Contabile

#1 Mesaj de scalatm »

Achizitionând programul mult lăudat de colegii de breaslă, și în consecință făcând această achiziție cam pe ne-ve, și dorind să-l utilizez am constatat că nu există vreo procedură de introducere articole contabile înconformitate cu O.MFP nr.2364/2015, ci în meniul ”Operații” există un buton ”Intrări” și un buton ”ieșiri” ș.a.a.
Ori după practica mea de operare în Registrul Jurnal a articolelor contabile s-a prefigurat următoarea procedură:
1-Vizualizez documentul pentru a stabili natura evenimetului patrimonial;
2-Stabilesc articolul contabil și îl transciu ca atare în mediul de prelucrare,
3-Scriu ca atare tipul documentului,
4-Data documentului,
5-c/v articolului contabil,
6-explicațiile asupra evenimentului patrimonial
și după caz detaliile evenimentului, cum ar fi intrările/ieșirile din gestiunea ori administrarea entității.
În urma reiterării operațiilor până la finele perioadei de raportare contabilă: Lună, Trimestru, An se vor edita diferite rapoarte referitoare la înregistrarea operațiilor contabile care reflectă modificările patromoniale și care sunt:
-Note Contabile;
-Registrul Jurnal,
-Cartea Mare,
-Balanța Contabilă.
Cerințele fircărui raport contabil sunt reglementate în O.MFP 2364/2015.
Ce am observat la mult lăudata aplicație SAGA este:
-Note Contabile nu se editează
-Registrul Jurnal nu îndeplinește condițiile legale, cea mai gravă este numerotarea succesiv crescătoare de la nr.1 - primul articol contabil am exetcițiului financiar până la ultimul, adică în general de la 01.01.a.c. până la 31.12.a.c.
Interesându-mă la providerul SAGA am primit un răspuns care seamănă cu datul unui flit.

balazse246

Re: Note Contabile

#2 Mesaj de balazse246 »

Cum adica "nota contabila nu se editeaza", ce sa editez pe nota contabila?
Daca discutam despre facturi (intrari/iesiri) acestea se genereaza la validarea lor, si nu inteleg de ce ai intervenii pe nota contabila generata automat.
In ceea ce priveste registrul jurnal, nu stiu ce sa zic, nu prea am auzit sa fi fost probleme. De altfel, o data cu SAF-T, sincer nu stiu daca cineva il va mai cere.

predav138

#3 Mesaj de predav138 »

Ce pacat ca ai achizionat programul pe ne-ve!

Trebuia sa descarci varianta gratuita,sa citesti manualul de utilizare din fisierul AJUTOR , apoi sa te hotarasti sa achizitionezi programul!
Reclamatiile tale sunt inutile si neavenite!

iosiff

#4 Mesaj de iosiff »

S-au facea ca mine si multi alti, lucrat o perioada pe versiunea free si vazut daca imi convine sa il achizitionez sau nu, cand am considerat ca e ok programul am luat si licenta.

Scrie răspuns