Declaratia 406
-
Declaratia 406
Fac evidenta contabila la un srl , pe anul 2024 are o cifra de afacere de cca 11.500.000 lei cu 13 angajati.
Incepand cu 2025 va face D406 lunar sau trimestrial?
Adica pana la 28 febr va depune ptr ianuarie '25 sau pana l a30 april depune ptr trim.1/25.
Va rog interveniti.
Incepand cu 2025 va face D406 lunar sau trimestrial?
Adica pana la 28 febr va depune ptr ianuarie '25 sau pana l a30 april depune ptr trim.1/25.
Va rog interveniti.
Daca pot sa ajut si nu o fac,degeaba exist.
Re: Declaratia 406
Când faceți contabilitate la o firmă cu acest rulaj nu ar trebui ca aceste chestiuni să fie ceva necunoscut. Nici la rulaj mai mic nu ar trebui.
D406 se depune în funcție de perioada fiscală a TVA la plătitorii de TVA și trimestrial la restul. Eu vă recomand ca înainte de a cere astfel de informații să încercați să citiți legislația. Nu vorbim aici de chestiuni complicate ci despre un termen de depunere.
Așadar - plătitorii de TVA depun lunar sau trimestrial, în funcție de cum depun decontul, iar neplătitorii depun trimestrial. Se depune până în ultima zi a lunii următoare celei pentru care se depune. În 2025 va exista un termen de grație pentru primele 6 luni.
D406 se depune în funcție de perioada fiscală a TVA la plătitorii de TVA și trimestrial la restul. Eu vă recomand ca înainte de a cere astfel de informații să încercați să citiți legislația. Nu vorbim aici de chestiuni complicate ci despre un termen de depunere.
Așadar - plătitorii de TVA depun lunar sau trimestrial, în funcție de cum depun decontul, iar neplătitorii depun trimestrial. Se depune până în ultima zi a lunii următoare celei pentru care se depune. În 2025 va exista un termen de grație pentru primele 6 luni.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Buna ziua.am urmatoarea speta:un magazin cu vinzare amanunt primeste ambalaje(sticle plastic sgr)si da la schimb marfa de aceiasi valoare.In casa se bate tasta cu ,,voucher<< si sa da la schimb marfa.Magazinul preda ambalajul la returo si incaseaza valoarea.Nota contabile este 4111/707.Imi da eroare in saf-t cuvintul ,,voucher,, care este inregistrat ca ,client fara adresa.Multumesc anticipat.
o microinteprindere trebuie sa depusa D406 pentru trim IV 2024 pina la 31.01.2025? sau doar cu incepere pt trim I 2025 ?
Depune începând cu 2025. Faptul că e microîntreprindere nu o face să depună neapărat trimestrial. Contează dacă este sau nu este înregistrată în scopuri de TVA, iar dacă este, contează dacă e lunar sau nu.
Încerc să generez D406 și nu am pdf-ul ci doar XML. Unde ar fi problema?
Atunci când vă generează XML, SAGA deschide automat și DUKintegrator pentru validarea acelui xml și obținerea PDF ce se depune la ANAF.
Dacă nu vă deschide DUKintegrator instalați Java de la www.java.com
Dacă aveți deja Java instașat și nu vă deschide Dukintegrator, accesați www.sagasoft.ro secțiunea Linkuri și descărcați de acolo fișierul JarFix și după descărcare executați programul descărcat.
Dacă nu vă deschide DUKintegrator instalați Java de la www.java.com
Dacă aveți deja Java instașat și nu vă deschide Dukintegrator, accesați www.sagasoft.ro secțiunea Linkuri și descărcați de acolo fișierul JarFix și după descărcare executați programul descărcat.
Buna ziua
Cand fac declaratia 406 la o firma de transport alternativ imi da avertizari localitate necompletata,se va completa cu textul "nedeclarat" in xml.
Aveti doar avertizari de validare.Doriti sa continuati?
Am sanse sa ma trezesc ca ANAF zice ca nu e completata corect declaratia ?
multumesc
Cand fac declaratia 406 la o firma de transport alternativ imi da avertizari localitate necompletata,se va completa cu textul "nedeclarat" in xml.
Aveti doar avertizari de validare.Doriti sa continuati?
Am sanse sa ma trezesc ca ANAF zice ca nu e completata corect declaratia ?
multumesc
- balazse246
Intra atat la furnizori si clienti si ruleaza butonul "Verifica toti furnizorii"/"Verifica toti clientii".
Daca datele nu au fost completate la clienti persoane fizice, atunci ar trebui sa le completezi.
Daca datele nu au fost completate la clienti persoane fizice, atunci ar trebui sa le completezi.
Buna seara
Ma poate ajuta si pe mine cineva va rog? Am generat D 406 si imi apare urmatorul mesaj: Adobe Acrobat Reader nu a putut deschide,,DUKintegrator.jar "pentru ca fie nu este un tipde fisier acceptat,fie pentru ca fisierul a fost deteriorat. E prima luna cand depun D 406.
Multumesc
Ma poate ajuta si pe mine cineva va rog? Am generat D 406 si imi apare urmatorul mesaj: Adobe Acrobat Reader nu a putut deschide,,DUKintegrator.jar "pentru ca fie nu este un tipde fisier acceptat,fie pentru ca fisierul a fost deteriorat. E prima luna cand depun D 406.
Multumesc
- balazse246
Cel mai probabil fisierul jar nu este asociat la Java (ci la Adobe).
Vezice cele postate pe blog:
https://www.sagasoftware.ro/a4200-mod-de-generare/
Vezice cele postate pe blog:
https://www.sagasoftware.ro/a4200-mod-de-generare/
Multumesc. Am gasit instructiunile dar mi se par complicate.O sa incerc maine. Inca o data,multumesc.
buna ziua
este adevarat ca raportarea stocurilor in SAF-T poate fi ceruta de ANAF doar pt perioade in care firma avea obligatia depunerii lunare sau trimestriale a declaratiei? adica nu din anii precedenti
multumesc
este adevarat ca raportarea stocurilor in SAF-T poate fi ceruta de ANAF doar pt perioade in care firma avea obligatia depunerii lunare sau trimestriale a declaratiei? adica nu din anii precedenti
multumesc
Buna ziua . Am general D406 dar la semnare imi apare mesajul Fisierul nu a putut fi validat
Oare ce ar trebui sa fac ?
Oare ce ar trebui sa fac ?