deces nreprezentant legal I.I.
deces nreprezentant legal I.I.
buna ziua .am o problema putin mai delecata, reprezentantul ledal al unei I.I. a decedat pe data de 26.09.2022, iar familia nu vrea sa mai functioneze. Cind se depune declaratie unica pentru acest I.I.
Re: deces nreprezentant legal I.I.
În termen de 30 de zile de la data încetării activității/rezilierii contractului între părți, în cazul contribuabililor care încetează o activitate în cursul anului fiscal sau al celor care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor din patrimoniul personal, altele decât veniturile din arendare pentru care impunerea este finală și care nu au avut, până la acea dată, obligația depunerii declarației unice.
Sursa: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/A ... a_2022.pdf
Brosura Declaratia Unica - Formular 212 - 2022
Sursa: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/A ... a_2022.pdf
Brosura Declaratia Unica - Formular 212 - 2022
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Cine depune declarația unică? Moștenitorii! Pentru că aceia moștenesc nu doar bunurile ci și obligațiile.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Buna seara stimati colegi . AM O SITUATIE IN CARE NU STIU CE SA FAC ADMINISTRATORr I.I. DECEDAT IN FEBRUARIE 2025 ACTIVITATEA A CONTINUAT PTR CA LOCATIA A FOST INCHIRIATA AU INTRAT INCASARI IN CONT DUPA DECES ESTE PLATITOR DE TVA LA TRIMESTRU ARE SI BUNURI IN PATRIMONIU . CE TREBUIE FACUT DUPA PARTAJ PINA LA INCHIDERE LA CAMERA DE COMERT , MA REFER LA CONTABILITATE DECLARATII SI IMPOZITELE FISCALE AFERENTE DUPA DECES. vA MUTUMESC!
- balazse246
Si crezi ca daca treci un text integral cu majuscule este normal si usor de citit?
pana la deces..
Închizi contabilitatea normală (cu TVA, impozit, etc.);
Se întocmește bilanțul de lichidare (situație financiară la data decesului);
Se calculează:
TVA d plată / deductibilă (până la acea dată); Impozitul pe venit aferent (dacă era micro sau sistem real); Alte obligații fiscale.
Declarațiile fiscale se depun pentru perioada până la deces
După data decesului:
Se ține o evidență separată (extracontabilă) pentru veniturile încasate și cheltuielile plătite în numele masei succesorale;
Nu mai facturezi, nu mai deduci TVA, nu mai ai voie să emiți documente cu CUI-ul I.I.;
Se anunță băncile pentru a suspenda activitatea contului, în funcție de succesiune.
După partaj, moștenitorii merg cu certificatul de moștenitor la Registrul Comerțului pentru a solicita radierea I.I. complet
Închizi contabilitatea normală (cu TVA, impozit, etc.);
Se întocmește bilanțul de lichidare (situație financiară la data decesului);
Se calculează:
TVA d plată / deductibilă (până la acea dată); Impozitul pe venit aferent (dacă era micro sau sistem real); Alte obligații fiscale.
Declarațiile fiscale se depun pentru perioada până la deces
După data decesului:
Se ține o evidență separată (extracontabilă) pentru veniturile încasate și cheltuielile plătite în numele masei succesorale;
Nu mai facturezi, nu mai deduci TVA, nu mai ai voie să emiți documente cu CUI-ul I.I.;
Se anunță băncile pentru a suspenda activitatea contului, în funcție de succesiune.
După partaj, moștenitorii merg cu certificatul de moștenitor la Registrul Comerțului pentru a solicita radierea I.I. complet
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
deces reprezentant legal I>I>
Multumesc din suflet pentru precizari Herganiuc!