trecerea de la impozit pe profit la imp. de venit
trecerea de la impozit pe profit la imp. de venit
Buna ziua.
Societate infiintata in septembrie 2024 plătitoare de impozit pe profit, daca din 1.02.2024 indeplineste contitia de un salaraiat, are venit sub 500000 euro potate trece la impozit pe venit?
Societate infiintata in septembrie 2024 plătitoare de impozit pe profit, daca din 1.02.2024 indeplineste contitia de un salaraiat, are venit sub 500000 euro potate trece la impozit pe venit?
Re: trecerea de la impozit pe profit la imp. de venit
Da de la 01.01.2025 dacă e 1 salariat(! da, am omis), si depuneți declarația 700.
Ultima oară modificat Vin Ian 31, 2025 11:25 am de către herganiec, modificat de 2 ori în total.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Nu poate.
Trebuia să aibă salariat activ cu normă întreagă la data de 31 decembrie 2024.
Trebuia să aibă salariat activ cu normă întreagă la data de 31 decembrie 2024.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Eu am trecut la Impozit pe venit cu 01-01-2025 si salarii la fel, desi firma este din Mai 2024.
-
ati reusit sa depuneti 700 cu schimbarea de vector fiscal?
Buna ziua.Va rog spuneti_-mi e obligatoriu de trecut pe impozit microintreprinderi daca la 31.12 .2024 indeplinesti conditiile de micro?Nu e optional?Ar fi mai convenabil ptr.firma.Mentionez ca de la 01.01.2023 sint pe impozit pe profit.Multumesc.
Impozitul pe venit nu este obligatoriu, este opțional.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Multumesc de raspuns ,,TOMAC,,
Buna ziua,
Am preluat o societate cu capital majoritar de stat infiintata anul acesta in februarie . In vectorul fiscal apare cod IMp 120 Microintreprinderi -perioada trimestriala. E posibil sa fie platitor de impozit micro fiind societate cu capital de stat? Ar trebui sa depun D700 cu modificare vector fiscal?
Multumesc mult pentru ajutor.
Am preluat o societate cu capital majoritar de stat infiintata anul acesta in februarie . In vectorul fiscal apare cod IMp 120 Microintreprinderi -perioada trimestriala. E posibil sa fie platitor de impozit micro fiind societate cu capital de stat? Ar trebui sa depun D700 cu modificare vector fiscal?
Multumesc mult pentru ajutor.
Societate cu capital majoritar de stat NU poate fi micro
Apare cod 120 în vector fiscal Trebuie corectat prin D700
Regim corect de impozitare Impozit pe profit (cod 101)
dacă sunt depuse deja declarații ca micro, trebuie: Rectificative pentru Declarația 100, dacă ai declarat impozit micro; Să calculezi impozitul pe profit pentru perioada februarie–martie 2025 (și în continuare); Depunere D101 pentru anul 2025 (normal).
dacă statul sau UAT-ul deține peste 25%, atunci societatea NU poate fi microîntreprindere.
Apare cod 120 în vector fiscal Trebuie corectat prin D700
Regim corect de impozitare Impozit pe profit (cod 101)
dacă sunt depuse deja declarații ca micro, trebuie: Rectificative pentru Declarația 100, dacă ai declarat impozit micro; Să calculezi impozitul pe profit pentru perioada februarie–martie 2025 (și în continuare); Depunere D101 pentru anul 2025 (normal).
dacă statul sau UAT-ul deține peste 25%, atunci societatea NU poate fi microîntreprindere.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Va multumesc mult pt.raspuns. Am trimis D700.O zi frumoasa va doresc!