declaratie unica 2025
-
declaratie unica 2025
Buna ziua! Referitor la DU 2025, venituri din dividende peste plafon, declarate in 2024 la estimat pentru CASS, se mai declara in DU pe 2025 la realizat ( venituri din investitii) daca CASS de achitat este acelasi?Multumesc!
Re: declaratie unica 2025
Din 2025 nu se mai declara estimatul , doar realizatul la final de an, ce se va declara in anul urmator.
-
Stiu ca nu se mai declara estimatul din 2025. Pe mine ma interesa concret ce fac anul acesta: mai depun DU 2025 cu dividendele incasate anul trecut daca sunt singurele venituri realizate si au fost declarate anul trecut prin DU la estimat?in anii din urma pentru dividende declaram doar la estimat si daca nu era nici o modificare la CASS nu se mai depunea anul urmator la realizat ( practic se lua in considerare doar estimatul din DU precedenta)
Multumesc!
Multumesc!
Acum am inteles, deci tu ai depus estimat in 2024 si la final de an ai aceleasi venituri. Da se depune DU cu realizatul. Eu intotdeauna am depus finalul, nu am ramas cu estimatul, chiar daca era aceeasi suma.
-
Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cum se completeaza DU 2025 , si anume:
la SUBSECȚIUNEA I.3.2 Date privind contribuția de asigurări sociale de sănătate(CASS) datorata , am inteles ca nu se bifeaza daca venitul impozabil realizat pe 2024 este sub 6 salarii min brut pe economie , adica 3300x6=19800.Adica din venitul brut se scad cheltuielile deductibile si suma respectiva se considera pentru sanatate, deci daca aceea suma dupa scaderea cheltuieli deductibile este mai mica de 19800 nu se mai bifeaza SUBSECȚIUNEA I.3.2 Date privind contribuția de asigurări sociale de sănătate(CASS) datorat
Oare am inteles bine?
Va rog sa ma ajutati cu varianta corecta. Sa reusesc sa depun declaratia.
Multumesc mult.
Va rog sa ma ajutati cum se completeaza DU 2025 , si anume:
la SUBSECȚIUNEA I.3.2 Date privind contribuția de asigurări sociale de sănătate(CASS) datorata , am inteles ca nu se bifeaza daca venitul impozabil realizat pe 2024 este sub 6 salarii min brut pe economie , adica 3300x6=19800.Adica din venitul brut se scad cheltuielile deductibile si suma respectiva se considera pentru sanatate, deci daca aceea suma dupa scaderea cheltuieli deductibile este mai mica de 19800 nu se mai bifeaza SUBSECȚIUNEA I.3.2 Date privind contribuția de asigurări sociale de sănătate(CASS) datorat
Oare am inteles bine?
Va rog sa ma ajutati cu varianta corecta. Sa reusesc sa depun declaratia.
Multumesc mult.
pt atanasoaies60
Daca pt dividende s-a depus anul trecut estimat si venitul realizat din dividende este acelasi, nu se mai declara cass acum, doar se achita suma estimata, pentru ca altfel se dubleaza suma de plata.
Daca pt dividende s-a depus anul trecut estimat si venitul realizat din dividende este acelasi, nu se mai declara cass acum, doar se achita suma estimata, pentru ca altfel se dubleaza suma de plata.
Nu se dubleaza nimic,.
I-am raspuns lui @ganeam951: nu se dubleaza in cazul in care ai depus estimat si apoi depui finala : eu nu am patit niciodata asa ceva.
-
Depinde de cine lucreaza la Anaf:Pe noi in Arges,,ne-au dresat asa:CASS se plateste pe estimat,iar la real nu bifam din nou CASS,ca se dubleaza sumele.Deci pt.un II,sa zicem daca am bifat anul trecut pe estimat 19800x10%=1980 de plata.Anul acesta cand facem realul,nu se mai bifeaza CASS PT.2024 si netul este mai mic decat 19800.Si acum urmeaza partea cea mai tare:la ghiseu ne spune ca deducem CASS 1980 lei,la Call center ne spune ca deducem 10% din net,dupa cine sa ne mai luam?
Ne luam dupa legislatie. Mai speriat cu ce ai scris mai sus si m-am dus repede pe ghiseul.ro sa verific. Si eu sunt tot la Arges si am depus DU acum 2 saptamani cu completare realizat si la CASS si la impozit. Sumele datorate apar cum trebuie si nu dublate ele fiind defalcate pe ce s-a declarat estimat + diferenta la realizat declarata acum.
Ma refeream strict la declaratia unica doar pentru dividende, respectiv cass aferent. Nu la Pfa, nu la I.I.
Eu am raspuns mesajului @stanescue731 legat de ANAF Arges.