Monografie contabila lucrari si materiale bransament electric

piersicanud

Monografie contabila lucrari si materiale bransament electric

#1 Mesaj de piersicanud »

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu monografia contabila pentru factura primita in urma lucrarilor de bransament electric la o hala pentru care s-a intocmit contract de comodat intre persoana fizica si societatea noastra. In luna martie am achitat avans pentru materiale si lucrari, iar acum in aprilie am primit factura cu storno avans plus evidentiate urmatoarele: materiale (stalpi beton, cabluri, console etc.) + manopera + CAM 2.25 % + transformator + separator + alte cheltuieli indirecte. Nu imi este clar daca inregistrez in cont 205 ("Concesiuni, brevete, licente, marci comerciale...) asa cum am citit in postari mai vechi sau daca intra pe 2112 Amenajare de terenuri?
Multumesc anticipat!

balazse246

Re: Monografie contabila lucrari si materiale bransament electric

#2 Mesaj de balazse246 »

Totusi de ce ar fi deductibil pentru firma, o data ce este in comodat? Nu cumva vine in sarcina proprietarului? Pana la urma nu este ceva ce il iei sub brat si te duci cu el.

herganiec

#3 Mesaj de herganiec »

este important să verificați clauzele contractului de comodat pentru a determina dacă societatea are dreptul de a efectua astfel de investiții și dacă acestea sunt amortizabile pe durata contractului. Daca hala este utilizată în baza unui contract de comodat, iar lucrările de branșament sunt considerate îmbunătățiri aduse unui activ care nu aparține societății, acestea se amortizează pe durata contractului de comodat sau pe durata de viață utilă a investiției, dacă aceasta este mai scurtă.
amortizarea ar fi 6811...........28112..
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

piersicanud

#4 Mesaj de piersicanud »

In contractul de comodat avem specificate urmatoarele aspecte care cad in sarcina societatii:
"- sa suporte toate cheltuielile necesare de renovare,modernizare si amenajare specifice activitatilor desfasurate;
- sa suporte toate cheltuielile generate de folosinta si intretinerea halelor"

balazse246

#5 Mesaj de balazse246 »

In contract poti sa scrii multe si bune, dar asta nu inseamna ca ii deductibil pentru firma.
Eu zic ca acel bransament nu are nici o legatura cu firma si cade in sarcina proprietarului (care cel mai probabil ii asociatul sau administratorul societatii, sau un afiliat).
Cel mai normal era un contract de inchiriere.

Scrie răspuns