Scoatere din evidenta contabila a marfurilor deteriorate pt un SRL

ducaa

Scoatere din evidenta contabila a marfurilor deteriorate pt un SRL

#1 Mesaj de ducaa »

Buna ziua!
Am o firma din 2004, comert cu amanuntul al accesoriilor de telefonie mobila si service gsm. Fara sa aruncati cu prea multe pietre, va rog sa ma indrumati cum sa scad din stoc marfa deteriorata. Evidenta este tinuta global-valoric, firma este platitoare de TVA. Avem pierderi in ceea ce privesc foliie ce se aplica pe telefoane, unele nu se lipesc cum trebuie, altele revin clientii cu ele si trebuie inlocuite. mai avem accesorii care se strica dupa 2-3 sapt de folosinta si trebuie sa le inlocuim. Toate acestea le-am facut de-alungul anilor fara sa scad din gestiune, sa am o evidenta a lor. Alte costuri pe care firma le suporta sunt pe acele produse cu care se intorc clientii dupa 2-3 saptamani de folosinta ca nu mai functioneaza. Noi nu primim din partea furnizorilor garantie la produse, iar firma este nevoita sa suporte inlocuirea unor piese / produse fara costuri suplimentare din partea clientilor.

Va rog sa ma ajutati cu un sfat si modalitatea de descarcare din gestiune a acestor produse.
Multumesc!

pomparaus

Re: Scoatere din evidenta contabila a marfurilor deteriorate pt un SRL

#2 Mesaj de pomparaus »

Daca ai gestiune global-valorica, ce sa scazi din stocuri gestiune?
Vrei sa regularizezi valoric, faci un inventar faptic valoric si obtii diferenta valorica intre faptic si scriptic.

stanescue731

#3 Mesaj de stanescue731 »

Pe fiecare an,la 31.12.se face obligatoriu inventar,atunci vedeti ce diferente aveti si procedati pe masura.

ducaa

#4 Mesaj de ducaa »

pomparaus scrie: Sâm Apr 26, 2025 8:46 am Daca ai gestiune global-valorica, ce sa scazi din stocuri gestiune?
Vrei sa regularizezi valoric, faci un inventar faptic valoric si obtii diferenta valorica intre faptic si scriptic.
Da, valoric sa reglez. Am inteles ce spuneti dvs. Ma puteti indruma in saga cum sa reglez acest lucru? introduc manual notele contabile in articole contabile sau exista si alta varianta? citeam pe grup printr-un aviz cu client fictiv, insa nu imi este clara aceasta informatie?
Multumesc!

ducaa

#5 Mesaj de ducaa »

stanescue731 scrie: Sâm Apr 26, 2025 9:40 am Pe fiecare an,la 31.12.se face obligatoriu inventar,atunci vedeti ce diferente aveti si procedati pe masura.
Nu pot face eceasta operatie la sfarsitul fiecarei luni? eu lunar am aceste pierderi. Ma puteti ajuta cu pasii pe care ii am de urmat in inregistrarea NC in saga.

va multumesc!

stanescue731

#6 Mesaj de stanescue731 »

Waw....pai Anaful va crede pe d.voastra ca aveti pierderi pe fiecare luna?O sa va spuna sa schimbati distribuitorul si sa luati marfa buna,care nu se deterioreaza.Credeti ca cei cu legume,fructe,flori,nu arunca marfa deteriorata?Dar vedeti d.voastra,nu sta nimeni sa le scada toate pierderile,toate au o limita....Trebuie sa faceti poze la marfa,proces verbal....Cel mai bine,aduceti marfa si o,,inlocuiti,,.

pomparaus

#7 Mesaj de pomparaus »

@ducaa : banuiesc ca atunci cand vin clientii cu retururi intocmiti documente in care mentionati ce se returneaza si ce se inlocuieste : altfel ati avea cale libera spre sustragere din gestiune.
Lunar, pe fiecare retur scrii valoarea produsului, la final insumezi si faci NC manuala de scoatere din gestiune 607=371 ca doar e marfa, nu?!

ducaa

#8 Mesaj de ducaa »

stanescue731 scrie: Sâm Apr 26, 2025 10:54 am Waw....pai Anaful va crede pe d.voastra ca aveti pierderi pe fiecare luna?O sa va spuna sa schimbati distribuitorul si sa luati marfa buna,care nu se deterioreaza.Credeti ca cei cu legume,fructe,flori,nu arunca marfa deteriorata?Dar vedeti d.voastra,nu sta nimeni sa le scada toate pierderile,toate au o limita....Trebuie sa faceti poze la marfa,proces verbal....Cel mai bine,aduceti marfa si o,,inlocuiti,,.

sunt pierderi si la marfurile mentionate de dvs, motiv pt care nu exista o baza concreta ce facem cu aceasta marfa....degeaba schimbam furnizorul si ne vinde aceasi marfa dar la pret diferit. Nu cred ca asa e solutia...

ducaa

#9 Mesaj de ducaa »

pomparaus scrie: Sâm Apr 26, 2025 2:11 pm @ducaa : banuiesc ca atunci cand vin clientii cu retururi intocmiti documente in care mentionati ce se returneaza si ce se inlocuieste : altfel ati avea cale libera spre sustragere din gestiune.
Lunar, pe fiecare retur scrii valoarea produsului, la final insumezi si faci NC manuala de scoatere din gestiune 607=371 ca doar e marfa, nu?!

si cu tva ce fac? :(

Scrie răspuns