Buna ziua
Societatea are in registru de imobilizari, o constructie in regim propiu, imprejmuire gard din lemn incadrata cu cod de clasificare 1.6.3.1 pentru care nu datoreaza impozit local.
Fiind prima data in situatia de a depune d100 cu impozitul aferent constructiilor, imi prind urechile.
Care este perioada de raportare?
Se raporteaza impozitul aferent intregului an?
Se inregistreaza din start bonificatia de 10%? Valoarea de plata e mica si se va achita integral inainte de 25.05
As aprecia un ajutor in aceasta situatie!
Multumesc anticipat!
Taxa pe stalp
Re: Taxa pe stalp
Daca nu datoreaza impozit local, inseamna ca nu e constructie speciala si nu se datoreaza taxa pe stalp. Am si eu un administrator cu o hala metalica, a intrebat la primarie si ei i-au zis ca nu e constructie speciala. A zis sa nu platesc.
Ultima oară modificat Mie Apr 30, 2025 7:54 am de către pomparaus, modificat 1 dată în total.
-
1.1.2. - Construcţii uşoare cu structuri metalice (hale de producţie, hale de montaj, etc.) în afară de:
1.1.2.1. - barăci, şoproane – etc.
1.1.2.1. - barăci, şoproane – etc.
Multumesc pentru raspuns!
Se poate un art din lege unde sa fie specificat care dintre constructii din clasa 1 nu intra sub incidenta impozitului?
In situatia in care deja am modificat vectorul pot depune d700 cu scoatere din evidenta?
Multumesc
Se poate un art din lege unde sa fie specificat care dintre constructii din clasa 1 nu intra sub incidenta impozitului?
In situatia in care deja am modificat vectorul pot depune d700 cu scoatere din evidenta?
Multumesc
Poate te ajuta: Construcţiile pentru care se va plăti impozitul de 1,5% sunt cele prevăzute in grupa 1 din
Catalogul privind clasificarea şi duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe, aprobat
prin HG nr. 2139/2004, cu modificările ulterioare, respectiv unele dintre următoarele:
· centrale hidroelectrice, centrale termoelectrice şi nuclearo – electrice;
· staţii şi posturi de transformare, staţii de conexiuni;
· piste şi platforme;
· sonde de ţiţei, gaze şi sare;
· rampe de încărcare – descărcare;
· coşuri de fum şi turnuri de răcire;
· iazuri pentru decantarea sterilului, heleştee, iazuri, bazine;
· ecluze şi ascensoare;
· baraje, jgheaburi pentru piscicultură;
· infrastructură transport feroviar, infrastructură drumuri: alei, străzi, autostrăzi, cu toate
accesoriile necesare (trotuare, borne, semne de circulaţie, marcaje, etc), linii şi cabluri aeriene
de telecomunicaţii (stâlpi, circuite, cabluri, traverse, console);
· platforme, turnuri şi piloni metalici pentru antene de radiofonie, telefonie mobilă, radio, tv;
· construcţii pentru transportul energiei electrice;
· lacuri artificiale de acumulare şi canale de irigaţii.
Catalogul privind clasificarea şi duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe, aprobat
prin HG nr. 2139/2004, cu modificările ulterioare, respectiv unele dintre următoarele:
· centrale hidroelectrice, centrale termoelectrice şi nuclearo – electrice;
· staţii şi posturi de transformare, staţii de conexiuni;
· piste şi platforme;
· sonde de ţiţei, gaze şi sare;
· rampe de încărcare – descărcare;
· coşuri de fum şi turnuri de răcire;
· iazuri pentru decantarea sterilului, heleştee, iazuri, bazine;
· ecluze şi ascensoare;
· baraje, jgheaburi pentru piscicultură;
· infrastructură transport feroviar, infrastructură drumuri: alei, străzi, autostrăzi, cu toate
accesoriile necesare (trotuare, borne, semne de circulaţie, marcaje, etc), linii şi cabluri aeriene
de telecomunicaţii (stâlpi, circuite, cabluri, traverse, console);
· platforme, turnuri şi piloni metalici pentru antene de radiofonie, telefonie mobilă, radio, tv;
· construcţii pentru transportul energiei electrice;
· lacuri artificiale de acumulare şi canale de irigaţii.