Taxa pe stalp

bizganf

Taxa pe stalp

#1 Mesaj de bizganf »

Buna ziua
Societatea are in registru de imobilizari, o constructie in regim propiu, imprejmuire gard din lemn incadrata cu cod de clasificare 1.6.3.1 pentru care nu datoreaza impozit local.
Fiind prima data in situatia de a depune d100 cu impozitul aferent constructiilor, imi prind urechile.
Care este perioada de raportare?
Se raporteaza impozitul aferent intregului an?
Se inregistreaza din start bonificatia de 10%? Valoarea de plata e mica si se va achita integral inainte de 25.05
As aprecia un ajutor in aceasta situatie!
Multumesc anticipat!

pomparaus

Re: Taxa pe stalp

#2 Mesaj de pomparaus »

Daca nu datoreaza impozit local, inseamna ca nu e constructie speciala si nu se datoreaza taxa pe stalp. Am si eu un administrator cu o hala metalica, a intrebat la primarie si ei i-au zis ca nu e constructie speciala. A zis sa nu platesc.
Ultima oară modificat Mie Apr 30, 2025 7:54 am de către pomparaus, modificat 1 dată în total.

gheorghei642

#3 Mesaj de gheorghei642 »

1.1.2. - Construcţii uşoare cu structuri metalice (hale de producţie, hale de montaj, etc.) în afară de:
1.1.2.1. - barăci, şoproane – etc.

bizganf

#4 Mesaj de bizganf »

Multumesc pentru raspuns!
Se poate un art din lege unde sa fie specificat care dintre constructii din clasa 1 nu intra sub incidenta impozitului?
In situatia in care deja am modificat vectorul pot depune d700 cu scoatere din evidenta?
Multumesc

pomparaus

#5 Mesaj de pomparaus »

Poate te ajuta: Construcţiile pentru care se va plăti impozitul de 1,5% sunt cele prevăzute in grupa 1 din
Catalogul privind clasificarea şi duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe, aprobat
prin HG nr. 2139/2004, cu modificările ulterioare, respectiv unele dintre următoarele:
· centrale hidroelectrice, centrale termoelectrice şi nuclearo – electrice;
· staţii şi posturi de transformare, staţii de conexiuni;
· piste şi platforme;
· sonde de ţiţei, gaze şi sare;
· rampe de încărcare – descărcare;
· coşuri de fum şi turnuri de răcire;
· iazuri pentru decantarea sterilului, heleştee, iazuri, bazine;
· ecluze şi ascensoare;
· baraje, jgheaburi pentru piscicultură;
· infrastructură transport feroviar, infrastructură drumuri: alei, străzi, autostrăzi, cu toate
accesoriile necesare (trotuare, borne, semne de circulaţie, marcaje, etc), linii şi cabluri aeriene
de telecomunicaţii (stâlpi, circuite, cabluri, traverse, console);
· platforme, turnuri şi piloni metalici pentru antene de radiofonie, telefonie mobilă, radio, tv;
· construcţii pentru transportul energiei electrice;
· lacuri artificiale de acumulare şi canale de irigaţii.

Scrie răspuns