ESALONARE DATORII

bojesculc

ESALONARE DATORII

#1 Mesaj de bojesculc »

Buna ziua
Am depus pe 15.05.2025 cerere pentru esalonarea datoriilor la o micro.Am primit certificatul fiscal si
decizia de esalonare cu graficul sintetic si analitic.Nu inteleg de ce nu sunt esalonate toate datoriile firmei?
Din cate stiu cele cu termen scadent 26.05.2025 si imp.profit trim.IV scadent 25.06.2025 nu au fost prinse .
Dar nici datoriile aferente lunii aprilie 2025-ma refer la CAS,CASS si imp.salarii nu au fost esalonate.
Este corect?Se poate depune o alta decl.D7?
Multumesc.

popam506

Re: ESALONARE DATORII

#2 Mesaj de popam506 »

Probabil in vectorul fiscal figurati cu plata trimestriala a contributiilor salariale si atunci este corect.

tomac

#3 Mesaj de tomac »

Contribuțiile și impozitele cu reținere la sursă nu se eșalonează prin procedură simplificată. Așadar ceea ce ține de impozit și contribuții la salarii, impozit pe dividende, impozit pe chirii reținut de la proprietar, nu vor face obiectul eșalonării simplificate. TVA, impozit pe profit, impozit pe venit microîntreprinderi, CAM, adică impozite ce nu au reținere la sursă se pot eșalona simplificat.
Dacă doriți eșalonarea tuturor datoriilor trebuie să depuneți cerere de eșalonare clasică, cea care presupune constituire de garanții, prezentare de chas flow, situații specifice, etc.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

bojesculc

#4 Mesaj de bojesculc »

Multumesc.

Scrie răspuns