Transfer marfa din depozit

cosmad116

Transfer marfa din depozit

#1 Mesaj de cosmad116 »

Buna ziua, sunt intr-o maaaare ceata. Am un depozit din care se transfera marfa in magazin. Am la depozit gestiune cantitativ valorica. La magazin ar trebui sa am global valorica? Am facut ca in tutorial transfer de marfa. Dar poate nu am vazut eu tutorialul care trebuie ca acolo se facea pe nedefinit si se specificau conturile 371 din care se scoate marfa si cel in care se baga. Daca am pentru magazin si gestiune global valorica, imi pune si pretul de vanzare. La iesiri am vanzare pe casa de marcat si pe facturi. Pe facturi se vinde din depozit si pe casa de marcat din magazin. Dar daca vand din magazin trebuie sa fac tot cu nedefinit ca asa am facut transferul, altfel nu imi gaseste produsul transferat. Asa ca din depozit vand mere, din magazin vand....de toate (adica pot face cu tip "marfuri" din depozit, dar la vanzarea din magazin tipul este "nedefinit" deci nu stiu exact ce vand). Stiu ca este o mare neagra (ca tot vine vacanta) in capul meu, va rog sa nu sariti cu judecata ca nu stiu nimic. Va multumesc pentru ajutor, rabdare si intelegere.

balazse246

Re: Transfer marfa din depozit

#2 Mesaj de balazse246 »

Pana la urma trebuie sa te decizi cum vrei/poti asa ai evidenta si la magazin, cantitativ-valoric sau doar global-valoric, adica daca atat la intrarile, cat si vanzarile le poti inregistra pe articole, atunci ar merita o evidenta cantitativ-valorica, altfel global-valoric.
Daca mergi pe global-valoric, atunci vanzarile trebuie sa le faci pe "nedefinit" pe cont analitic 707 setat la nivel de gestiunea global-valorica.

cosmad116

#3 Mesaj de cosmad116 »

Multumesc frumos pentru raspuns. As vrea sa stiu ce vand, deci cantitativ-valorica. Este corect si asa, nu? Transferul il fac tot cu tip "marfuri" si gestiunea, nu? Nu ma lasa sa completez 371.1 DEPOZIT si 371.2 MAGAZIN. Nota contabila este :371-482 -100 (pret de achizitie); 371-482 100 (pret de achizitie) si 4428-482 19 (TVA). Este corect asa? Am facut test si pot vinde din magazin, imi apar merele prin tipul "marfuri".

balazse246

#4 Mesaj de balazse246 »

In cele mai multe cazuri la magazine nu exista o evidenta cantitativ-valorica la vanzare, adica cand vrei sa introduci raportul Z sa poti trece fiecare produs in parte si la ce pret s-a vandut, de aceea opteaza pentru global-valoric.
Daca ai posibilitatea de a tine evidenta cantitativ-valoric si la magazin, atunci creezi o noua gestiune cantitativ-valorica denumit "magazin" (sau ceva asemanator, dar sa nu aiba aceeasi denumire cu unul global-valoric) si faci transfer de pe o gestiune pe alta (si nu vei lucra cu 378 si 4428, ca nu isi are rostul in acest caz).

Scrie răspuns