Salutare, o firma platitoare de tva a achizitionat in anii trecuti un imobil factura fiind cu taxare inversa, momentan imobilul este amortizat partial. Firma intentioneaza sa solicite iesirea din tva, spuneti-mi va rog daca la iesirea din tva va fi nevoie sa se faca ajustare de tva si cum se face?
Se plateste tva la valoarea ramasa neamortizata?
Ajustare tva
Re: Ajustare tva
Da. Conform art.305 CF.
Se calculează cât e TVA rămas de ajustat și se pierde dreptul de deducere pentru acel TVA.
Se calculează cât e TVA rămas de ajustat și se pierde dreptul de deducere pentru acel TVA.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Ajustare tva
Societate platitoare de tva a achizitonat in 2021 un imobil in regim taxare inversa pe care il inchiriaza , contravaloarea chiriei este fara tva. Nu s-a facut ajustare TVA . Pot face acum in decontul din decembrie 2025 ajustare pentru ani 2021,2022,2023,2024, ???La ce rand din decont ar trebui sa prind aceasta valoare?
Da, puteți. La rândul 35 ca valoare negativă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
ionescug551
Daca societatea a primit decizia pe 08.01.2026 de iesire de la TVA,cind face ajustarea ? La decontul pentru decembrie 2025 sau la ultimul decont pe care trebuie sa il depuna pentru cele 8 zile din ianuarie?Multumesc,
-
ionescug551
Multumesc pentru raspuns dl Tomac.