Inregistrare fiscală punct lucru

barzam736

Inregistrare fiscală punct lucru

#1 Mesaj de barzam736 »

Am urmatoarea speță : O societate are sediu la o adresa iar la o altă adresă, dar in aceiași localitate, este biroul unde lucrează 5 salariati, inclusiv administratorul, lucrari financiar contabile și administrative. Restul personalului muncitor își desfășoară activitatea pe teren la domiciliul persoanelor fizice, societatea având cod CAEN 4324- ale lucrari de instalatii pentru construcții. Având în vedere că activitatea nu se desfășoară intr-un punct fix, trebuie să se mai înregistreze fiscal pentru salariati ca și punct de lucru?

tomac

Re: Inregistrare fiscală punct lucru

#2 Mesaj de tomac »

Eu zic că nu.
Știu ce scrie ca text. Dar spiritul legii este pentru ca impozitul aferent salariilor plătite celor ce au activitate în acea localitate să ajungă la primăria acelei localități. Ori scopul este atins și dacă nu au cod fiscal pe sediul secundar în acest caz.
Dacă sediul social este într-o localitate, iar sediul secundar în alta, da, ar fi necesar CIF pentru acel sediu secundar.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

ducaa

#3 Mesaj de ducaa »

Buna ziua!

Ne puteti ajuta cu pasii necesari pentru a obtine cif pentru un punct de lucru, se poate si online? Nu am inteles se depune d700 sau d060 si apoi cum intru in posesia CIF-ului?

Multumesc!

valev151

#4 Mesaj de valev151 »

Buna ziua,
Referitor la Inregistrare fiscala punct de lucru
Mentionez ca, puctul de lucru cu 1 salariat este deschis in acelasi sector in care am si sediul social.
In luna septembrie 2025 am depus D700 ( pentru punct de lucru cu mai putin de 5 salariati).
Va rog mult un raspun:
Este necesar sa obtin CUI pentru punct de lucru?
Este nevoie sa depun si D060 ?
Va multumesc anticipat

Scrie răspuns