Impozit profit - micro
Impozit profit - micro
Buna ziua, daca am fost cu impozit pe venit, acuma sunt la impozit pe profit, am salariat cu norma intreaga si cifra de afaceri 350.000 lei. De la 01.01.2026 pot sa mai devin platitor de impozit micro? Multumesc.
Re: Impozit profit - micro
Dacă la 31.12.2025:
cifra de afaceri ≤ 100.000 EUR (echivalent în lei),
ai cel puțin un salariat cu normă întreagă,
ai depus situațiile financiare la timp,
nu te afli în dizolvare etc.,
Atunci DA, poți reveni/regăsi regimul de impozit pe venit (micro) de la 01.01.2026.
cifra de afaceri ≤ 100.000 EUR (echivalent în lei),
ai cel puțin un salariat cu normă întreagă,
ai depus situațiile financiare la timp,
nu te afli în dizolvare etc.,
Atunci DA, poți reveni/regăsi regimul de impozit pe venit (micro) de la 01.01.2026.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”
Am o firma cu date concrete: a fost micro 2013 pana in 30.06.2024, cu 01.07.2024 a devenit impozit pe profit. La 31.12.2025 indeplinim conditiile de CA si angajat cu 8 ore. De la 01.01.2026 poate reveni la impozit pe venit in acest caz? Va multumesc de ajutor. O zi placuta in continuare sa aveti.
Nu mai poate fi micro. O firmă ce a fost micro în 2024, 2055 și pentru neîndeplinire de condiții a trecut la profit, nu mai poate fi micro chiar dacă îndeplinește condițiile ulterior.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Buna ziua, am alta firma care a iesit de la micro la 31.12.2022, si a intrat la profit cu 01.01.2023 pana astazi. Poate fi impozit micro cu 01.01.2026? Conditiile plafon si salariati le indeplinim. Multumesc frumos de intelegere.
Da, aceasta poate.
Dacă se publică și proiectul din transparență, va putea și firma de mai sus să revină dacă îndeplinește condițiile pentru micro.
Dacă se publică și proiectul din transparență, va putea și firma de mai sus să revină dacă îndeplinește condițiile pentru micro.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Se poate acuma ca orice firma sa fie micro cu 01.01.2026, daca la 31.12.2025 a indeplinit conditiile? Multumesc.
-
ioni237348
Cum ati verificat indeplinirea conditiilor, de ex. daca firma la care tineti evidenta contabila este legata cu alta firma a administratorilor sau daca mai au si PFA-uri? Cum ati aflat sumele pentru verificarea plafonului de micro de 100.000 euro la sf anului. Ati semnat ceva cu ei?
Multumesc
Multumesc
A fost aprobat pana la urma. Va multumesc. Firma a devenit micro.