COD SPECIAL TVA
COD SPECIAL TVA
Sunt un Ong neplatitor de tva, dar care are tva special pt achizitii intracomunitare.Ce bifez cand inregistrez factura emisa din Ungaria ca sa-mi calculeze tva ce-l datorez in tara?
Re: COD SPECIAL TVA
O data la configurare societati pui bifa la "cu operatii in valuta", dupa care la "intrari in valuta" pe tip "T" inregistrezi factura.
Am pus bifa la configurare la operatii in valuta si T la inregistrarea facturii.In decontul special imi apar,dar in 390 nu, iar in conta nu am nici o nota contabila legata de tva,doar plata acestuia 
La intrări valută la cele cu T puneți și procentul taxei în detaliile intrării. Nota va fi una de tip 635=4423.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Nu stiu cum sa procedez
Mie imi ia nota contabila 4426=4427. Ma puteti ghida ce trebuie sa fac sa imi inregistreze corect nota contabila ?
Mie imi ia nota contabila 4426=4427. Ma puteti ghida ce trebuie sa fac sa imi inregistreze corect nota contabila ?
- balazse246
Iti face nota 4426=4427, doar daca ai setat ca firma este platitor de TVA, ceea ce nu este adevarat.
Pune inapoi bifa la "neplatitor" la "configurare societati" sau vezi ce ai adaugat la butonul "D700, impozit si TVA...".
Pune inapoi bifa la "neplatitor" la "configurare societati" sau vezi ce ai adaugat la butonul "D700, impozit si TVA...".