daaaaaaaaaa ...de 10 ori am repetat operatiunea cu 10 fisiere ...am 10 indecsi de incarcare( pot face colectie) dar acelasi mesaj..."Fisierul depus nu este o declaratie 112"
Daca ma gandesc bine , nici la ghiseu nu puteai depune o declaratie cu intarziere ( doar cu avertisment sau amenda) deci.....
Cred ca daca ai depasit termenul ...gata nu mai poti depune online , deci mare atentie.
Sigur ai folosit internet explorer si te-ai logat la e-guvernare.ro?
Sterge declaratia pe care SAGA a creat-o si refa declaratia folosind tot SAGA.
E imposibil.
Iti va primi cu siguranta declaratia.
JUR!
Da, e Internet explorer si evident ca la e-guvernare.ro .
Doar am mai depus in 26.09 tot din Saga vreo 30 de declaratii . si a fost ok la toate.( recipisa generata -declaratii valide) .
Am gasit care era problema !
Instalasem ieri un soft pt scanare de documente ce converteste actele scanate in Word , Excel sau PDF editabile. ( se pare ca era ceva conflict intre procedurile PDF dintre ADOBE si acel soft ).
Am dezinstalat Adobe 10.1.1 apoi reinstalat si a mers struna . S-a validat si declaratia . Acuma ma intreb cine se va sesiza si cand ca e depusa cu intarziere?
ce se intampla daca, de exemplu, incurc declaratiile si una o depun de doua ori online? ma refer la d112.
care ar fi procedura ca sa nu mi se dubleze sumele de plata? se poate depune rectificativa?
Aceasta situatie este imposibila.
A doua declaratie este automat respinsa.
Declaratie care au carcter unic de depunere (112,300, 390 ,si ce-o mai fi) chiar daca sunt acceptate (300, 390) dupa o zi sau doua ultima depusa in ordinea vechimii va fi neprelucrata.
In schimb la D112 totul este automat factorul uman fiind exclus din ecuatie. Pur si simplu nu se valideaza a doua depunere.
Pe de cealalta parte declaratia 100 se poate depune in nestire si tot in nestire va aparea in fisa de platitor. Adica daca o depun de 26 de ori ea va fi acceptata de 26 de ori. Atentie la D-100!
Da, am patit-o nu de 26 de ori dar de 2 ori a fost acceptata.
De ce?
Pentru ca am apasat VIZUALIZARE....si a intervenit o eroare in browser (Mozilla) si am crezut ca nu s-a depus.
Am mai depus-o inca o data si am fost neplacut surprins sa descopar ca erau amandoua depuse SI PRELUCRATE.
D100 se poate depune și pe hârtie de nșpe mii de ori. Și asta demult nu doar de acum. Se poate depune pentru că prin D100 se pot declara mai multe impozite, prin mai multe declarații, nu doar prin una în care să fie înscrise toate impozitele. Corect ar fi să existe o restricție la prelucrare ce să nu permită prelucrarea D100 ce conțin același impozit declarat. La format hârtie parcă există această restricție.
Dacă mai astfel de cazuri, depune, tot on-line, un 710 pentru una din cele 2 D100 în care să pui zero la suma datorată.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.