Factura data inapoi din anul 2013

bujenitac942

Re: Factura data inapoi din anul 2013

#16 Mesaj de bujenitac942 »

Citeste te rog mai sus poate ma ajuti, am efectuat prestari servicii transport in anul 2013 cu factura, i-am dat beneficiarului bonurile de transport in 2 ex sa mi le confirme , nu a vrut sa-mi incheie contract si nici sa-mi semneze factura de primire, numai mi-a spus ca sa fac fact pe suma respetiva, cred ca avea de gand de la inceput ca nu o sa-mi dea banii, caci nu a vrut sa-mi mai restituie ex meu de bon de transport.
Deci nu aveam nici o semnatura ca sa-l pot da in judecata. In sept. 2013 am raportat fact in dec 394 am platit tva si impozit 3%.
La fiecare sf de an am trimis extras de cont ptr.confirmare, dar nu mi-a trimis nimic inapoi.Am tlefonat la ei la contab s mi-a spus ca fact. nu a ajuns la contab a tinut-o inginerul care a primit-o la el. Dupa un an am inreg la clienti incerti.
Pe data de 31.03.2015 se inalneste adm cu ing si ii cere fact ,drep dovada o avea la el caci i-a dat-o inapoi.
Eu cum sa fac in contab pe baza fact ex.1 din 2013 , sa ma reglez cu tva care l-am platit si cu imp pe venit?
Va multumesc.

balazse

Re: Factura data inapoi din anul 2013

#17 Mesaj de balazse »

Ii un pic cam delicat situatia, deoarece pana la urma ai efectuat acel serviciu, doar ca nu ai reusit sa-l inregistrezi.
Poate altcineva cu mai multa experienta te poate ajuta.

Daca discutam doar de partea "tehnica" atunci in mod normal ar trebui ca si factura veche sa il ai in sold, ca urmare cele doua facturi ar trebui se la poti asocia. Daca ai trecut factura pe clienti incerti atunci ar trebui sa descrii exact cum ai facut inregistrarea, in mod normal ar trebui sa stornezi acea inregistrare, dupa care ar trebui sa poti asocia/inchide cele doua facturi.

Scrie răspuns