eliminare borderou achizitie conf lg 145/ 21.10.2014

atanasoaiest

Re: eliminare borderou achizitie conf lg 145/ 21.10.2014

#16 Mesaj de atanasoaiest »

Multumesc pt sugestie.
Evidenta analitica pe fiecare producator in parte noi o tinem extracontabil oricum( facem centralizatoare in baza carora se intocmesc lunar state de plata lapte pe centre de colectare si pe fiecare producator)( cantitate, pret/litru, valoare), insa intrarea de lapte o inregistram zilnic, per total, pe baza de nir, si o folosim in productie.( adica centralizam cantitatea zilnica pe toate centrele si facem un singur NIR/zi)
Daca folosesc metoda sugerata de dvs.(un singur aviz lunar/producator) ar insemna sa inregistrez intreaga cantitate de lapte( pe toti producatorii) intr-o zi si nu as mai avea intrari de lapte zilnice pt productie, in schimb as avea o intrare in cantitate uriasa de lapte la finalul lunii.
Referitor la data de pe filele din carnetul de comercializare, ma interesa daca trec data platii( de ex.15 a lunii urmatoare, dar scriu la explicatii lapte aferent lunii febr. de ex, achizitia de lapte se considera in luna febr. sau luna martie( data platii)?
( ca sa stiu cum inreg. in decl.300 si 394)

Multumesc!

danilevicis

#17 Mesaj de danilevicis »

Da, atunci, nu va ramane decat sa faceti cum spune tomac, operarea zilnica a cantitatilor introduse pt productie, chiar daca este o munca anevoiasa si minutioasa, altfel, cum spuneati apare intrata o cantitate uriasa o singura data.
Referitor la data platii, poate ati constatat ca unele carnete de comercializare au data trecuta pe file iar la alte carnete nu se gaseste deloc data.
Aici o mica discutie in care un utilizator al forumului spunea ca in ordin nu se prevede sa fie trecuta data undeva
http://forum.sagasoft.ro/viewtopic.php? ... RE#p197959
Parerea mea este ca data din fila reprezinta data platii, daca este sa ne luam si dupa ultima coloana din tabel unde apare scris "Suma platita -lei-"
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

tomac

#18 Mesaj de tomac »

Eu am spus să operați zilnic intrare pe aviz și odată pe lună documentul de comercializare. Așa țineți evidența corect nu extracontabil.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

atanasoaiest

#19 Mesaj de atanasoaiest »

Va multumesc!
Operarea zilnica a intrarilor pe baza de azive si lunara a filelor din carnet e intradevar metoda optima, din pacate introducerea zilnica a 400-500 avize pe fiecare producator in parte e imposibila, in situatia in care colectarea se face pe centre care trimit zilnic o cantitate totala si abia la sfarsitul lunii centralizam datele pe fiecare centru pe producatori.
Daca pe file trec data platii 15 ale lunii urmatoare ( dar la explicatie lapte colectat in luna febr) mai pot considera achizitia de lapte aferenta lunii februarie ?Sau ar trebui sa trec pe file la data platii 29 febr. pt a fi considerat aferent lunii febr?

danilevicis

#20 Mesaj de danilevicis »

(3) Actul de comerţ are loc atunci când se efectuează plata de către cumpărător, pentru totalul cantităţilor predate. Numai în acest moment intervine obligaţia completării filelor autocopiative din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol, respectiv rubricile vânzător, cumpărător, produs, UM, cantitate vândută, preţ pe unitate, suma totală plătită. "
:roll:
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

tomac

#21 Mesaj de tomac »

Textul ăla contrazice practica. Din păcate. Actul de comerț poate apărea și dacă plata se efectuează ulterior livrării, dar aici din dorința de a ușura viața persoanei, au scos textul ăsta aiurea.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

danilevicis

#22 Mesaj de danilevicis »

Am o foaie de comercializare de la o persoana fizica in valoare totala de 11755,6 lei.
Fac plata in numerar 10.000 lei si prin banca ordin de plata 1755,6 lei.
Pentru plata in numerar care este documentul justificativ ca i-am dat 10.000 lei in mana omului?
1. Registrul de casa 2. Dispozitie de plata 3. Chitanta pe numele pers.fiz. 4. Foaia de comercializare (totalizand 11755,6 lei)

cernatv

#23 Mesaj de cernatv »

2

danilevicis

#24 Mesaj de danilevicis »

:idea:

atanasoaiest

#25 Mesaj de atanasoaiest »

Referitor la achizitii de la pers.fizice mai mari de 10.000 ( respectiv exemplul de mai sus) pot plati prin banca integral nu numai ce depaseste 10.000?Este obligatoriu ca producatorul sa taie fila din carnetul de comercializare ( pe intreaga suma) dar aceasta fila nu tine loc de chitanta?
Noi avem achizitii de la f.multi producatori si nu am mai facut dispozitii de plata ,am inregistrat filele in reg. de casa, e corect?

Multumesc!

danilevicis

#26 Mesaj de danilevicis »

se poate plati integral si prin banca orice suma.

Scrie răspuns