Schimbare cota TVA de la 1 ian 2016
-
Re: Schimbare cota TVA de la 1 ian 2016
Multumesc niculae, a mers perfect.
Eu am modificat cota in casa Datecs, m-a instruit cel de la service.
Eu am modificat cota in casa Datecs, m-a instruit cel de la service.
Da am fost pentru programarea casei de marcat. Cand a aparut problema la vanzare primul lucru a fost sa-i sun si cu ei impreuna cu asistenta la distanta am reusit sa depistam, ca marketlineul trimite eronat un parametru datorita faptului, ca vede in continuare articolele cu 24% asa cum au fost introduse. Am sa incerc modificarea asa cum ati zis, sper sa functioneze. Multumesc.
PERFECT !!! MII DE MULTUMIRI, TOTUL E OK! Am modificat cota la 20% astfel deja si marketlineul vede corect si trimite corect parametrul necesar, astfel scoate bonul. SUPER. Inca odata MULTUMESC!niculael445 scrie:am gasit eu rezolvarea:intra in saga la fisiere-gestiuni si la tip gestiune selecteaza cantitativ valorica si ia bifa de la: la pret de vanzare dupa care intra la fisiere-articole si tva.o sa te lase sa reduci tva-ul la 20
V-ați uitat să vedeți dacă a scăzut prețul de vânzare înainte să vă bucurați?
Note contabile s-au generat?
Note contabile s-au generat?
am urmatoarea problema:
cand incerc sa modific procentul de TVa de la 24 la 20%, imi apare o casuta in care scrie:
Completati corect procentul de TVA nou.
versiunea folosita este C.3.409
Ma poate ajuta si pe mine cineva?
Va multumesc!!
cand incerc sa modific procentul de TVa de la 24 la 20%, imi apare o casuta in care scrie:
Completati corect procentul de TVA nou.
versiunea folosita este C.3.409
Ma poate ajuta si pe mine cineva?
Va multumesc!!
-
Actualizeaza ultima varianta a programului Saga C.461 si va merge.De fapt pe site sunt f.multe discutii despre aceasta tema"TVA 20%"...
Ajuta-ti aproapele,pentru a fi laudat,iertat si fericit...
Puteti sa imi dati un exemplu practic in cazul in care avem o gestiune global valoric la pretul de vanzare.tomac scrie:Dacă nu se schimbă prețul nu e nevoie de nimic suplimentar.
În oricare din situații se va înregistra în contabilitate diminuarea TVA neexigibile
Eu am o factura de la furnizor de pe dec.2015 care s=a achitat in ianuarie 2016 (firma e cu tva la incasare) si de asemenea am 2 facturi de prestari servicii transport, una din nov., alta din dec.2015 care urmeaza sa se incaseze in cursul lunii ianuarie. In acest caz nu am de facut nici o NC suplimentara in conta,nu? In cazul meu daca achit tva de24% si incasez tva-ul de 24% nu trebuie sa fac nimic, doar sa fiu atenta cand incasez/platesc sa imi apara suma corecta de tva de 24%...
@cherechesm
Exemplu cu ce? Că nu pricep.
@stefi
Tu acum postezi să te afli în treabă nu? Ce legătură e între asta și schimbarea cotei?
@stefi
Tu acum postezi să te afli în treabă nu? Ce legătură e între asta și schimbarea cotei?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Ma simt inca nesigura in multe privinte si imi e tot timpul frica sa nu fac ceva gresit, mii de scuze....
-
am facturi de intrare din 2016 cu cota de 24% pentru serviciile prestate in 2015....programul nu ma lasa sa le receptionez cu cota de 24%....stiti cumva vreo solutie.....multumesc
pui data facturii 31.12.2015 completezi pozitiile cu 24%
cand ai terminat salvezi si mergi si schimbi data facturii cu 2016. Validezi.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Avem 3 gestiuni global valorice din care doua cu cota de 24% care se schimba in 20%. Preturile vor ramane neschimbate, ce articole contabile se inregistreaza si cum se face trecerea in program de la 24 la 20%? As dori un exeplu concret pe date: sa zicem ca avem pe o gestiune un stoc in valore de 100 000 RON cu tva 24% cum procedam?tomac scrie:@cherechesm
-
Multumesc, herganiec ! Nici eu nu stiam , am mai invatat ceva !herganiec scrie:pui data facturii 31.12.2015 completezi pozitiile cu 24%

Daca facturile sint intocmite in 2016 si se refera la o prestatie din 2015 inseamna ca se intocmesc cu TVA 24%??gondorg777 scrie:am facturi de intrare din 2016 cu cota de 24% pentru serviciile prestate in 2015....programul nu ma lasa sa le receptionez cu cota de 24%....stiti cumva vreo solutie.....multumesc

1+1=3