amortizare

eugen01

Re: amortizare

#31 Mesaj de eugen01 »

1.
nu prea as vrea sa folosesc 1174....
Folosirea lui 1174, e drept si cu cuviinta.
Cont1174 (Invataturile lui Paturcai catre eugen )
2.Referitor la etape.Da.Un program informatic face ce ii dam noi sa faca, nu ceea ce am vrea noi sa faca.
In ecranul de imobilizari avem tabelas pentru modernizari/casare/reevaluari etc...
Altfel, ..chiar vroiam sa revin in acest topic, pentru ca raspunsul anterior cred ca a fost putin incomplet.
Nu am atras atentia asupra perioadei in care nu s-a calculat amortizarea, perioada de inactivitate adica.
Sunt de parere ca ar trebui un PV de trecere in conservare, altfel...ar fi trebuit calculata si inregistrata amortizarea. (o sa mai cut niste topic despre firma inactiva)

stefanm86

#32 Mesaj de stefanm86 »

1174 sa fie din pacate...; Ma gandesc ca chiar daca cheltuiala cu amortizarea a fost mai mica deci impozitul pe profit platit mai mare sa mai trebuiasca sa se faca cumva rectificative la 101 din 2009 pana in prezent ? pt 645.86 Ron? macar de-ar fi fost o suma mai mare...
Am vazut si tutorialul cu operare imobilizari...o sa incerc sa refac...sa vedem ce iese...
O sa fac si procese verbale de scoatere si punere in functiune

stefanm86

#33 Mesaj de stefanm86 »

am realizat toti pasii(modernizare, suspendare, reactivare) si imi calculeaza tot planul de amortizare, iar lista de imobilizari e fara erori - dar, ca trebuia sa fie un dar, in conditiile in care durata ramasa e de 36 de luni;
daca doar modific durata ramasa in 5 luni se da totul peste cap... imi scapa ceva anume ?

eugen01

#34 Mesaj de eugen01 »

stefanm86

#35 Mesaj de stefanm86 »

va multumesc frumos pt ajutor !

Scrie răspuns