ajutor - creare gestiuni

gruinl

Re: ajutor - creare gestiuni

#46 Mesaj de gruinl »

Buna ziua,

Am o gestiune cantitativ valorica la care folosesc conturi sintetice la 371,607,707.
1.Cum sa configurez programul si care este modalitatea de inregistrare in conta in cazul unui bar cu vanzare de bauturi la doza dar si cafea la expresor?
2.Cum trebuie sa procedez pentru a deschide acel bar, avand in vedere ca primim in administrare o sala de sport in cadrul careia vrem sa deschidem acel bar? (Aceasta sala se afla la o adresa diferita de sediul firmei). Ce documentatii trebuie sa facem, de ce registre avem nevoie, ce fel de autorizatii etc. Daca stie cineva sa ma lamureasca cu asemenea detalii........

Multumesc

eugen01

#47 Mesaj de eugen01 »

1. Cred ca mai indicat ar fi sa tinem evidenta global valoric.E posibil ca unii clienti sa bea mai dulce, altii mai putin dulce..deci in mod sigur nu se va putea respecta retetarul (adica cerintele evidentei cantitativ valorice).

gruinl

#48 Mesaj de gruinl »

Multumesc
Poate ma ajuta cineva care lucreaza pe acest domeniu (bar), cu raspunsuri punctuale. :(

gruinl

#50 Mesaj de gruinl »

Cum sa fac configurarea pentru a putea lucra cu gestiunea cantitativ-valorica deja creeata si cu inca o gestiune global-valorica? Nu are nimic daca lucrez pe cantit-val cu sintetice si pe global-val cu analitice (in cazul unui bar cu apa suc, cafea, bere si vin)?
Cum sa configurez si sa-mi creez gestiunile, sunt bulversata pentru ca din tutoriale si alte discutii nu prea am inteles? :cry:

balazse

#51 Mesaj de balazse »

Eu as propune urmatorul (decizi tu daca iti convine sau nu), presupunem ca global-valoric ii configurat astfel: 371.1, 378.1 etc.
In acest caz creezi in planul de cont urmatoarele analitice: 371.2, 378.2, 4428.2, 607.2, 707.2, dupa care mergi la "administrare" -> "intretinere BD" -> "modificare coduri" -> "modificare cont contabil" unde la "cod actual" treci "371", iar la "cod nou" treci "371.2", astfel procedezi la fiecare cont.
Dupa aceste modificari mergi la "fisiere" -> "tipuri de articole/servicii" si modifici la "marfa" conturile in 371.2, 378.2 etc.
Astfel, pe contul cu analitic 2 vei avea evidenta cantitativ valorica.

Inainate de a incepe modificarile fa o salvare de baza de date pentru orice eventualitate.

gruinl

#52 Mesaj de gruinl »

Aceasta "manevra" am facut-o cu ceva timp in urma, astfel:
Am avut o gest cantit-val pe analitic 371.01 si am vrut sa-mi mai creez una, dar nu puteam configura alt analitic pt cea de a 2-a gest cantit-val pentru ca, de fiecare data, ar fi trebuit sa modific analiticul in "tipuri de articole si servicii" din 371.01 in 371.02 (si la celelalte conturi de asemenea).
Drept urmare, inainte de a creea cea de a 2-a gest cantit-val, am trecut la modificare cont contabil si mi-am mutat tot ce era pe 371.01 pe sintetic 371.
Intrebare: pot lucra cu un singur analitic pt toate gest cantit-val (ex. 371.1) si evidenta clara sa se vada doar pe gestiuni nu si pe analitic?
In acest caz pot proceda cum mi-ai spus si sa mut, din nou, tot ce am pe sintetic pe analiticul creeat pt toate gest cantit-val, iar pt global-val sa-mi creez alt analitic. E OK asa?

balazse

#53 Mesaj de balazse »

Pentru evidenta cantitativ-valoric se utilizeaza un singur analitic, indiferent de nr de gestiuni utilizate.
Poti sa faci modificari ca evidenta cantitativ-valoric sa fie pe 371.01, iar cel global-valoric pe 371.02.
Sa nu uiti sa faci o salvare de baza de date inainte sa te apuci de modificari.

gruinl

#54 Mesaj de gruinl »

Mi-a "picat" net-ul
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
In momentul in care aceste modificari, am observat ca imi modifica toate intrarile si iesirile, dpdv al contului utilizat, chiar si din anul precedent. In acest caz nu este nici o problema? Trebuie doar sa relistez tot ceea ce implica aceste conturi (NIR, Reg jurnal, etc.)???

fagarasa176

#55 Mesaj de fagarasa176 »

Nu este nici o problema stati linistit
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

gruinl

#56 Mesaj de gruinl »

Nu m-am lamurit. Poate cineva sa ma ajute cu modificari si monografii?

balazse

#57 Mesaj de balazse »

Cum adica sa te ajutam cu modificari sau cu lamuriri?
In mod normal daca vor sa te controleze cineva as faca pe conturile sintetice. Daca eu modific 371.01 in 371.MARFA.01 este o modificare care nu trebuie sa-l explic.

gruinl

#58 Mesaj de gruinl »

Referitor la modificari, am vrut sa intreb daca e suficient dupa ce fac modificarea sa relistez tot ce implica aceste conturi (reg jurnal, NIR etc)?
As dori, in cazul gestiunii global valorice la un bar, monografii contabile, in conditiile in care cumpar cafea, zahar, lapte de cafea si o prepar eu cum trebuie sa arate inregistrarile?

balazse

#59 Mesaj de balazse »

1. Nu relistezi nimic, ramene asa. Dar daca ai facut modificarea, atunci unde este configurat vechiul sintetic/analitic sa modifici in cel nou.

gruinl

#60 Mesaj de gruinl »

Pai, vechiul cont este de ex 371 iar noul cont va fi 371.1. In toate registrul jurnal apare contul 371. Nu trebuie sa-l relistez ca sa apara 371.1 ? Nu se "leaga" nimeni de acest lucru?

Scrie răspuns