ajutor - creare gestiuni

cristeae

ajutor - creare gestiuni

#1 Mesaj de cristeae »

Buna ziua, am urgent nevoie de ajutor, nu ma descurc, vreau sa creez 2 gestiuni: 1-marfa, 2-materiale consumabile. Am tot incercat sa creez cele 2 gestiuni dar acum nu mai stiu nimic, nu mai inteleg, am citit si in manual de utilizare si tot nu am inteles. Sa creez 2 gestiuni de marfa am vazut, dar una marfa la pret vanzare si una materiale consumabile la pret intrare nu am gasit. Va rog cine ma poate indruma, astept propuneri urgent deoarece termenul este foarte scurt pana la declaratii. Sau nu se poate crea ? Multumesc anticipat.

eugen01

Re: ajutor - creare gestiuni

#2 Mesaj de eugen01 »

Cazul 3 - societatea are gestiuni global-valorice (magazine de vânzare cu amanuntul) şi gestiuni te tip depozit evaluate în preţ de achiziţie.
Se bifează obligatoriu "Evaluare marfuri pe gestiuni distincte"
În acest caz, intrările/ieşirile în/din gestiunile global valorice se vor opera pe tip "Nedefinit", departajarea pe gestiuni fiind efectuată de utilizarea corectă a conturilor analitice de marfă la intrări si de venituri la ieşiri, iar în cazul gestiunilor evaluate la preţ de achiziţie, intrările/ieşirile în/din gestiunile cantitativ-valorice se vor opera pe tipul de articol ce se va putea ataşa bunurilor intrate/ieşite din gestiune, aşa cum au fost definite în "Tipuri articole".
Cazul 4 - societatea are doar gestiuni cantitativ valorice, una din ele fiind evaluată la preţ de vânzare.
Nu se bifează nicio optiune, din cele trei optiuni legate de evaluare din ecranul de configurare, opţiunile fiind specifice doar gestiunilor global-valorice, care nu sunt utilizate în acest caz.
Gestiunea evaluată în preţ de vânzare se setează prin bifarea opţiunii "La preţ de vânzare" din ecranul "Gestiuni".
În acest caz intrările/ieşirile din gestiuni se vor opera exclusiv pe tipul de articol din care face parte bunul intrat/ieşit din gestiune.
(ManualSaga>Contents>Nomenclatoare>Gestiuni)

1.Ce versiune folositi ? Saga C (conta+stocuri) Saga PS etc..
2.Materialele consumabile nu sunt destinate revanzarii (anexa la omfp 3055 Sectiunea 8.3.2. art. 154)

cristeae

#3 Mesaj de cristeae »

Multumesc pentru raspuns. Folosesc Saga C (conta + stocuri). Societatea este un coafor, unde as dori sa creez 2 gestiuni:
1 gestiune pt.materialele intrate si le dau in consum - descarcarea gestiunii se se faca pe bon de consum.
2 gestiune pt.produse destinate vanzarii pe care le inregistrez la pret vanzare - descarcarea gestiunii sa se faca global valoric.
Va rog un sfat, multumesc.

eugen01

#4 Mesaj de eugen01 »

1.Cantitativ Valoric + Global Valoric
a)In ConfigurareSocietati> avem grija
-sa nu avem pusa bifa pe "dezactiveaza ecranele de stocuri"(SetariDiverse)
-bifam "Evaluare marfuri pe gestiuni distincte"
b) Purcedem la definirea Gestiunilor in Fisiere>Gestiuni :
- Definim Gestiunea Cantitativ Valorica unde o sa facem receptie la consumabile, materii prime.Adaug.O denumim Depozit (de ex).Selectam TipGestiune CV.Treccem nume Gestionar.Salvam. (nu punem bifa pe "La pret de vanzare")
- Definim Gestiunea Global Valorica.In acelasi ecran, Gestiuni, AdaugDenumire Coafor, Tip gestiune Global Valoric, Nume gestionar.In coloanele intitulate Analitic vom trece 01 (Saga are grija sa ne completeze sinteticul) In final vom avea 371.01, 378.01 etc...
c)Trecem in Fisierul Articole pentru a defini, articolele, lucru absolut necesar in lucrul cu gestiunile Cantitativ Valoric.Ex:
1000 - Parfum tip articol Materie Prima
1001 - Sampon tip articol Alte Consumabile etc...
Mod de Lucru:
- MP si Ac se scot pe baza de BC pentru diverse servicii.
-Pentru punerea in vanzare, trebuie sa transferam MP / AC in GV.Pentru ca avem Saga C (conta + stocuri) ne vom folosi de facilitatea Transferuri (Operatii>Transferuri) astfel:
In ecranul Transferuri
-in ecranul de sus completam Depozit (GestiunePredatoare), Coafor (GestiunePrimitoare) Exlicatie :Pentru Vanzare.Salvam.
In ecranul de jos:
-Adaug.Completam denumirea articolului pe care vrem sa-l transferam, Saga va completa automat codul, noi ai completam doar cantitate si Pretul de vanzareinclusiv TVA.(Deci vom avea completate numai primele sapte coloane ale tabelului;celelalte coloane sunt rezervate pentru cazul in care facem transferul intr-o alta gestiune Cantitativ Valorica).
-Avand astfel, marfuri in Coafor (GlobalValoric) putem trece la vanzarea lor prin selectare tip articol Nedefinit , Denumire Articol cant, um, etc... avand grija sa selectam la Cont analiticul aferent adica 707.01.
-Pentru Global Valoric vom tipari lunar Raport de Gestiune.
2.Cantitativ Valoric + Cantitativ Valoric.
Putem tine evidenta la gestiunea Coafor si cantitativ valoric, dar punem bifa pe "La pret de vanzare".Fiind Cantitativ Valoric trebuie sa definim alte articole cu aceeasi denumire dar alegem tip Marfuri. ( De ex...daca avem Sampon tip materie prima cod 1000, vom defini un cod 2000 Sampon* tip marfuri.)Se pare ca e nevoie de adaugarea unui semn pentru a distinge aceeasi denumire dar tipuri diferite.Pentru situatiile lunare (Coafor la pret Vanzare) vom selecta SituatiiStocuri, bifam La pret Vanzare (dreapta sus) si Tipareste numai sume finale (stanga jos).

(daca am omis ceva reveniti)

cristeae

#5 Mesaj de cristeae »

Multumesc foarte mult.1. Am creat cele 2 gestiuni: Salon si Marfuri, la tip am ales 1- alte mater.consumabile, 2-marfuri(stiu de la inceput produsele destinate vanzarii, deci nu voi avea nevoie de transfer intre gestiuni - asa cred)
2.La articole am denumit fiecare produs si la tip am ales fie alte mater.cons. sau marfuri, am creat si un articol remiza si la tip am ales disc.comercial intrari.
3. La introducerea facturilor am selectat la - tip - alte mater.cons. si la gest.salon
- marfuri, gest.marfuri
4. Am facut un bon de consum pt.mater.cons. si am validat.
5. La inchidere luna la oper.stocuri imi descarca gest, dar la marfuri imi da mesaj "din cauza nr.prea mari s-au pierdut date".
Unde gresesc ?

cristeae

#6 Mesaj de cristeae »

Am intrat din nou pe gestiuni si imi apar 2 gestiuni marfa 1- cantitativ-valoric si bifat la p.v. si 1-global valoric cu analitice. Nu-mi dau seama unde gresesc.

eugen01

#7 Mesaj de eugen01 »

er...poate nu am fost eu destul de explicit.Avand in vedere ultimele dvs informatii:
1.Gestiunea cantitativ Valorica, unde primim materiile prime, ma rog, bunurile care vor fi scoase pe baza de Bon de consum, tinem evidenta la pret de achizitie, nu la pret de vanzare.Deci debifam "La pret de vanzare".Si aici lucram numai cu articole definite ca si materii prime, alte consumabile.Nu mai este necesar sa definim articole marfuri
2.Gestiunea Global Valorica, inteleg ca o aveti dedicata pentru vanzare marfuri.In lucrul cu gestiunile global valorice, intrarile se fac selectand tip Nedefinit, trecem nume articol.Selectam analiticul aferent adica 371.01.Motivul pentru care primiti acel mesaj, este ca evidenta la gestiunile global valorice (vanzare cu amanuntul) se tine la pret de vanzare, iar dvs. nu ati completat pretul de vanzare.

deci cum vreti sa tineti pana la urma ? :?:

cristeae

#8 Mesaj de cristeae »

Am avansat putin. Gestiunea cantitativ-val.este OK imi face descarcarea corect. Problema este la gest.marfuri. Una din greseli era ca la tip selectam gest.marfuri in loc de nedefinit, am corectat acum, dar la vanzari produse ce selectez la tip - nedefinit si cont.707.01 ? in cont 4428 nu-mi apare nimic. Am intrat pe gestiuni si si am 3 gest.in loc de 2, 1 gest.cantit-val. si 2 gestiuni de marfa dintre care una cant.-val. la pret de vanzare si o gest.global-val. cu analitice. Unde gresesc ?

eugen01

#9 Mesaj de eugen01 »

Gestiunea de Marfuri...cum doriti sa o tineti Global Valoric sau Cantitativ Valoric?

cristeae

#10 Mesaj de cristeae »

Global valoric

eugen01

#11 Mesaj de eugen01 »

Atunci stergeti gestiunea Marfuri Cantitativ Valorica "La pret de vanzare"

Intrarile de marfuri vor fi facute pe tip Nedefinit prin selectare 371.01.Atentie vom completa si pretul de vanzare.

cristeae

#12 Mesaj de cristeae »

Am sters gest.marfa cant.-val., dar la gest.global -valoric nu pot selecta "la pret de vanzare" , iar la iesiri nu pot pune pv.

eugen01

#13 Mesaj de eugen01 »

La gestiunile global valorice (vanzare cu amanuntul) evidenta se tine la pret de vanzare.De aceea cand receptionam marfa dupa ce trecem pretul din factura, ne mutam mai in dreapta si completam si pretul de vanzare.Dupa care validam.La sfarsit de luna, dupa ce efectuam operatiile de Inchidere de luna din ecranul aferent, scoatem/listam Raportul de gestiune (SituatiiListari>Raport de gestiune).

cristeae

#14 Mesaj de cristeae »

La intrari am completat pretul de vanzare, poate am gresit la inregistrarea remizei - la tip am selectat discount comerc.intrari, la denumire - remiza, la cant. "-1" si cont 609

eugen01

#15 Mesaj de eugen01 »

Selectam tip Nedefinit.
Trecem Denumire Marfa - Sampon
U.M - BUC
TVA- 24 (aici completeaza Saga)
Cantitate - 10
Pret Unitar - (e mai bine sa o sarim)
Valoare - 100 (valoarea din factura)
Total- Completeaza Saga
Tva Completeaza Saga
Pret Vanzare - 15 (trecem pretul unitar de vanzare)
Adaos - completeaza Saga
% - completeaza Saga.
Salvez.Validez.

de ce ati selectat discount ?

Scrie răspuns