Factura vinzare -firma suspendata
Factura vinzare -firma suspendata
Buna ziua!
Cine ma poate ajuta cu o parere un sfat.Este vorba de o factura pe care au omis sa mi-o dea dintr-o luna anterioara suspendarii si pe care acum( avand in vedere ca fiind suspendata nu mai este nici platitoare de TVA) nu stiu cum s-o inregistrez.
Cine ma poate ajuta cu o parere un sfat.Este vorba de o factura pe care au omis sa mi-o dea dintr-o luna anterioara suspendarii si pe care acum( avand in vedere ca fiind suspendata nu mai este nici platitoare de TVA) nu stiu cum s-o inregistrez.
Re: Factura vinzare -firma suspendata
Presupunand ca nu are importanta daca factura e de incasat sau de platit, cred ca ar trebui inregistrata cu data emiterii, motiv pentru care trebuie depuse rectificative...si tot ce decurge din depunerea de rectificative.
(simpla parere)
(simpla parere)
- balteanuc692
Eu zic sa asteptati sa se reactiveze firma (automat redevine platitoare de TVA) si sa o inregistrati dupa aceea. Firma nemaifiind platitoare de TVA, nu mai puteti depune D300. Dupa ce se reactiveaza o treceti la regularizari in D300.
PS-banuiesc ca firma e inactiva (nu suspendata) daca i s-a anulat TVA...
PS-banuiesc ca firma e inactiva (nu suspendata) daca i s-a anulat TVA...
Da, eugen01 rectificativa la100 iar cu 300....
Scuze balteanuc 692 insa nu sesizez diferenta intre cele 2 termene : inactiva si suspendata , din cate stiu in momentul suspendarii automat nu mai esti platitor de tva.Multumesc pt. raspunsuri.
Scuze balteanuc 692 insa nu sesizez diferenta intre cele 2 termene : inactiva si suspendata , din cate stiu in momentul suspendarii automat nu mai esti platitor de tva.Multumesc pt. raspunsuri.
- balteanuc692
Suspendarea se cere din proprie initiativa la Registrul Comertului pe maxim 3 ani.
Inactiva e atunci cand, pentru nedepunere a doua declaratii consecutiv, ANAF declara firma inactiva si anuleaza si platitor de TVA. Dupa ce se depun declaratiile, se face o cerere de reactivare, dureaza fro` 2-3 luni pana semneaza presedintele ANAF dupa care faceti o cerere in termen de 10 zile de la reactivare sa va reinregistreze si ca platitor de TVA. (e obligatoriu). Art. 153, alin 9 CF si norme la acest articol punctul 66 alin 15.
Inactiva e atunci cand, pentru nedepunere a doua declaratii consecutiv, ANAF declara firma inactiva si anuleaza si platitor de TVA. Dupa ce se depun declaratiile, se face o cerere de reactivare, dureaza fro` 2-3 luni pana semneaza presedintele ANAF dupa care faceti o cerere in termen de 10 zile de la reactivare sa va reinregistreze si ca platitor de TVA. (e obligatoriu). Art. 153, alin 9 CF si norme la acest articol punctul 66 alin 15.
Am inteles acum ...da..insa dupa noile "rectificari" ale Cf pentru ca sa devii platitor de tva este o intreaga tevatura cu verificarea sediului...etc.
- balteanuc692
Deci mare atentie ca si eu am trecut prin asta. Un necunoscator din administratia Financiara o sa va trimita la ordinul 1967/2011, acela cu 45 de cerinte... La reactivare invocati art.153 alin.(9) pentru reactivare TVA. Normal, dupa 10 zile, daca nu ati depus cerere de reactivare a TVA trebuie sa va reactiveze din oficiu. Dar cum la noi nimic nu se misca normal, trebuie sa va tineti de ei.
Faceti cerere de EORI MATERIALE; se face un dosar in care veti avea:
- o cerere in care se expun motivele pentru care solicitati acest lucru si randurile pe care doriti sa le modificati.
- depuneti in original (semnat si stampilat) jurnalul de vanzari/cumparari (dupa caz)
- balanta in original
- decontul 300 completat corect.
Este legal si chiar corespunde realitatii: omitere inregistrare de documente.
Recapitulare:
Inregistrati factura corect la data la care ea trebuia sa fie inregistrata
Depuneti dosar cu CERERE de erori materiale.
Model cerere:
CERERE DE CORECTARE A ERORILOR MATERIALE DIN DECONTUL DE TVA TRIMESTRUL I si TRIMESTRULII AL ANULUI 2007
Subsemnatul POPESCU Vasile, administrator al SC GIGI srl, inregistrata in scopuri de TVA, avand codul unic de inregistrare RO 11111111, cu sediul in Bucuresti, sectorul 1, Str. Aleea Malu Rosu nr. 1, bloc 109, sc. 1, p, ap. 4, inregistrata la RC sub numarul J .........., in conformitate cu prevederile punctului 1 din anexa nr. 1 din cadrul Ordinului ministrului finantelor publice nr. 179 din 14 mai 2007, va rog prin prezenta sa dispuneti corectarea erorilor materiale din DECONTUL DE TVA AFERENT urmatoarelor perioade:
TRIMESTRUL I 2007:
- IANUARIE 2007
- FEBRUARIE 2007
- MARTIE 2007
TRIMESTRUL II 2007:
- MAI 2007
Erorile constatate sunt cele reglementate la punctul 2 litera a) din anexa nr. 1 din cadrul aceluiasi ordin si consta efectiv in PRELUAREA ERONATA A SUMELOR evidentiate atat in jurnalul pentru vanzari, cat si in jurnalul pentru cumparari. Pentru conformitate, anexez la prezenta cerere cele doua jurnale in care au fost evidentiate toate operatiunile economice realizate de catre SC GIGI srl in cadrul perioadelor aferente trimestrelor I si II din anul 2007.
Mentionez faptul ca deconturile initiale au fost depuse la Administratia Financiara a sectorului 1, fiind inregistrate astfel:
(urmeaza un cap de tabel)
Luna / anul Numar document depunere Data depunerii Randul de modificat Suma de corectat
Ian 2007.....476020..............................13.05.2007...........3, 10, 19, 27, 31, 42..........2,20,32,32,45,49
Anexez la prezenta cerere, in original deconturile de TVA corect intocmite conform evidentelor fiscale intocmite in baza documentelor justificative si a jurnalelor de TVA.
Declar pe propria raspundere ca perioada pentru care se solicita prezenta corectare a erorilor materiale nu a fost supusa inspectiei fiscale. De asemenea, la data depunerii prezentei cereri, declar faptul ca SC GIGI srl nu se afla in cursul efectuarii unei inspectii fiscale.
SC GIGI Srl,
POPESCU Vasile, administrator
De retinut!
SE TREC CIFRELE SI RANDURILE CARE TREBUIESC MODIFICATE pe bune
Exemplu
randul 3 106
randul 4 117
radnul 9 120
SE TREC TOATE RANDURILE CARE SUNT AFECTATE de introducerea noilor cifre CHIAR DACA ESTE VORBA DE TOTLUL pe care formularul il face automat.
- o cerere in care se expun motivele pentru care solicitati acest lucru si randurile pe care doriti sa le modificati.
- depuneti in original (semnat si stampilat) jurnalul de vanzari/cumparari (dupa caz)
- balanta in original
- decontul 300 completat corect.
Este legal si chiar corespunde realitatii: omitere inregistrare de documente.
Recapitulare:
Inregistrati factura corect la data la care ea trebuia sa fie inregistrata
Depuneti dosar cu CERERE de erori materiale.
Model cerere:
CERERE DE CORECTARE A ERORILOR MATERIALE DIN DECONTUL DE TVA TRIMESTRUL I si TRIMESTRULII AL ANULUI 2007
Subsemnatul POPESCU Vasile, administrator al SC GIGI srl, inregistrata in scopuri de TVA, avand codul unic de inregistrare RO 11111111, cu sediul in Bucuresti, sectorul 1, Str. Aleea Malu Rosu nr. 1, bloc 109, sc. 1, p, ap. 4, inregistrata la RC sub numarul J .........., in conformitate cu prevederile punctului 1 din anexa nr. 1 din cadrul Ordinului ministrului finantelor publice nr. 179 din 14 mai 2007, va rog prin prezenta sa dispuneti corectarea erorilor materiale din DECONTUL DE TVA AFERENT urmatoarelor perioade:
TRIMESTRUL I 2007:
- IANUARIE 2007
- FEBRUARIE 2007
- MARTIE 2007
TRIMESTRUL II 2007:
- MAI 2007
Erorile constatate sunt cele reglementate la punctul 2 litera a) din anexa nr. 1 din cadrul aceluiasi ordin si consta efectiv in PRELUAREA ERONATA A SUMELOR evidentiate atat in jurnalul pentru vanzari, cat si in jurnalul pentru cumparari. Pentru conformitate, anexez la prezenta cerere cele doua jurnale in care au fost evidentiate toate operatiunile economice realizate de catre SC GIGI srl in cadrul perioadelor aferente trimestrelor I si II din anul 2007.
Mentionez faptul ca deconturile initiale au fost depuse la Administratia Financiara a sectorului 1, fiind inregistrate astfel:
(urmeaza un cap de tabel)
Luna / anul Numar document depunere Data depunerii Randul de modificat Suma de corectat
Ian 2007.....476020..............................13.05.2007...........3, 10, 19, 27, 31, 42..........2,20,32,32,45,49
Anexez la prezenta cerere, in original deconturile de TVA corect intocmite conform evidentelor fiscale intocmite in baza documentelor justificative si a jurnalelor de TVA.
Declar pe propria raspundere ca perioada pentru care se solicita prezenta corectare a erorilor materiale nu a fost supusa inspectiei fiscale. De asemenea, la data depunerii prezentei cereri, declar faptul ca SC GIGI srl nu se afla in cursul efectuarii unei inspectii fiscale.
SC GIGI Srl,
POPESCU Vasile, administrator
De retinut!
SE TREC CIFRELE SI RANDURILE CARE TREBUIESC MODIFICATE pe bune
Exemplu
randul 3 106
randul 4 117
radnul 9 120
SE TREC TOATE RANDURILE CARE SUNT AFECTATE de introducerea noilor cifre CHIAR DACA ESTE VORBA DE TOTLUL pe care formularul il face automat.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
- balteanuc692
Asa 
Precis or sa se uite la acest dosar ca la un tort de ziua cuiva

Precis or sa se uite la acest dosar ca la un tort de ziua cuiva

http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?p=57549
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... ALE#p77946
..si daca nu o sa se uite, amintim asa...discret si de art.48 din CPF...
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... ALE#p77946
..si daca nu o sa se uite, amintim asa...discret si de art.48 din CPF...
Multumesc mult pentru raspunsurile voastre dragilor.....e revigorant cand vezi ca mai exista ... OAMENI ..Va multumesc inca o data si va urez spor in toate!
-
factura inregistrata dar inexistenta
Buna ziua, am si eu o problema cu decontul de tva si anume: in luna iunie trebuia sa primim o factura de transport de la un furnizor; mi s-a transmis valoarea cu tot cu tva si eu am inregistrat-o la sfarsitul lunii iunie, dupa care am si intocmit si depus toate declaratiile de final de luna. La inceputul lunii august, am intrebat unde este factura de transport si mi s-a spus ca firma respectiva nu a mai emis catre noi nici o factura, iar acum nu stiu cum sa procedez.
Las declaratiile, balanta si situatiile asa cum sunt si in luna iulie (nu am inchis inca luna) sa stornez acea factura (care acum este practic fictiva atata timp cat furnizorul nu a mai emis catre noi) si atunci se vor modifica soldurile?
Intrebarea mea este daca pot devalida luna iunie si sterge pur si simplu acea factura, sau stornez factura numai ca nu stiu in care luna sa o stornez si ce declaratii am de modificat.
Multumesc de ajutor anticipat.
Las declaratiile, balanta si situatiile asa cum sunt si in luna iulie (nu am inchis inca luna) sa stornez acea factura (care acum este practic fictiva atata timp cat furnizorul nu a mai emis catre noi) si atunci se vor modifica soldurile?
Intrebarea mea este daca pot devalida luna iunie si sterge pur si simplu acea factura, sau stornez factura numai ca nu stiu in care luna sa o stornez si ce declaratii am de modificat.
Multumesc de ajutor anticipat.
imho,
neexistand documentul initial, factura emisa de Furnizor, nu avem ce sa stornam.Stornarea de obicei se refera la inregistrari contabile eronate (conturi ..sume ...etc...).
neexistand documentul initial, factura emisa de Furnizor, nu avem ce sa stornam.Stornarea de obicei se refera la inregistrari contabile eronate (conturi ..sume ...etc...).
Daca esti platitor de TVA si ai depus decont si decl.394 cred ca poti storna in iulie , desi nu exista nici factura initiala nici cea de stornare- tu faci corectie .
Declaratia 394 o corectezi si depui din nou ca rectificare a declaratiei depuse la 30iunie . Pentru Decontul de TVA poti trece la rd. 28 regularizari in decontul perioadei urmatoare .
Trebuie insa avut in vedere ca fiind vorba de TVA deductibila si probabil cheltuiala cu transportul s-au diminuat tva de plata si impozitul pe profit si la un control ti se vor stabili diferentele si dobanda de intraziere .
Declaratia 394 o corectezi si depui din nou ca rectificare a declaratiei depuse la 30iunie . Pentru Decontul de TVA poti trece la rd. 28 regularizari in decontul perioadei urmatoare .
Trebuie insa avut in vedere ca fiind vorba de TVA deductibila si probabil cheltuiala cu transportul s-au diminuat tva de plata si impozitul pe profit si la un control ti se vor stabili diferentele si dobanda de intraziere .
De acord cu punctul de vedere a lui TatuM.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!