vinzare cladire
vinzare cladire
Va rog frumos sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez in urmatorul caz.Am cumparat o cladire la care nu s-a aplicat TVA (de la Federalcoop) si peste un an doresc sa o revind catre o persoana fizica(respectiv patronul). La ce valoare minima pot face tranzactia si daca trebuie sa aplic TVA (eu fiind platitor de TVA).Multumesc.
-
Re: vinzare cladire
buna,va rog daca puteti sa ma ajutati
Am urmatoarea situatie
- SC vinde un grajd tot catre SC, achizitia a fost la calup adica s-a cumparat o ferma cu mai multe grajduri, birouri etc cu tva in 2002, inca nu s-a calculat amorizare (deoarece inca nu s-a incheiat intabularea), acum vinde doar un grajd. Intrebarea mea este daca treduie factura cu TVA sau fara, daca este fara ar trebui facuta ajustare de tva?
Am urmatoarea situatie
- SC vinde un grajd tot catre SC, achizitia a fost la calup adica s-a cumparat o ferma cu mai multe grajduri, birouri etc cu tva in 2002, inca nu s-a calculat amorizare (deoarece inca nu s-a incheiat intabularea), acum vinde doar un grajd. Intrebarea mea este daca treduie factura cu TVA sau fara, daca este fara ar trebui facuta ajustare de tva?
Da, la ambele intrebari.
Adica, ar trebuii sa vanda cu tva, iar daca vinde fara tva, trebuie facuta ajustare tva dedusa.
Adica, ar trebuii sa vanda cu tva, iar daca vinde fara tva, trebuie facuta ajustare tva dedusa.
Marian Apetre
-
Multumesc tare mult de ajutorapetrem scrie:Da, la ambele intrebari.
Daca doresti sa vinzi fara TVA, nu trebuie sa faci ajustarea TVA dedusa. Pentru imobilele achizitionate inainte de 2007, anul aderarii, perioada de ajustare este de 5 ani. In cazul tau ai depasit perioada de ajustare, drept pentru care poti vinde fata TVA.