vinzare cladire

kissr

vinzare cladire

#1 Mesaj de kissr »

Va rog frumos sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez in urmatorul caz.Am cumparat o cladire la care nu s-a aplicat TVA (de la Federalcoop) si peste un an doresc sa o revind catre o persoana fizica(respectiv patronul). La ce valoare minima pot face tranzactia si daca trebuie sa aplic TVA (eu fiind platitor de TVA).Multumesc.

furduia399

Re: vinzare cladire

#3 Mesaj de furduia399 »

buna,va rog daca puteti sa ma ajutati
Am urmatoarea situatie
- SC vinde un grajd tot catre SC, achizitia a fost la calup adica s-a cumparat o ferma cu mai multe grajduri, birouri etc cu tva in 2002, inca nu s-a calculat amorizare (deoarece inca nu s-a incheiat intabularea), acum vinde doar un grajd. Intrebarea mea este daca treduie factura cu TVA sau fara, daca este fara ar trebui facuta ajustare de tva?

apetrem

#4 Mesaj de apetrem »

Da, la ambele intrebari.
Adica, ar trebuii sa vanda cu tva, iar daca vinde fara tva, trebuie facuta ajustare tva dedusa.
Marian Apetre

furduia399

#5 Mesaj de furduia399 »

apetrem scrie:Da, la ambele intrebari.
Adica, ar trebuii sa vanda cu tva, iar daca vinde fara tva, trebuie facuta ajustare tva dedusa.
Multumesc tare mult de ajutor

pinteae

#6 Mesaj de pinteae »

Daca doresti sa vinzi fara TVA, nu trebuie sa faci ajustarea TVA dedusa. Pentru imobilele achizitionate inainte de 2007, anul aderarii, perioada de ajustare este de 5 ani. In cazul tau ai depasit perioada de ajustare, drept pentru care poti vinde fata TVA.

Scrie răspuns