Buna ziua!
Pentru partea de amortizare nedeductibila autoturisme cum se procedeaza ?Autoturismul este in evidente de 1 an.
Formez analitic la 6811 si introduc prin articole contabile?
Va multumesc!
Nota contabila amort neded autoturisme
Re: Nota contabila amort neded autoturisme
Nu, in momentul in care vei accesa tab-ul "impozit pe profit" Saga te va atentiona daca vrei sa treci pe ch.nedeductibile suma ce depaseste 1500 din amortizarea mf prevazute in lege. Apesi pe "Da" si gata, suma va aparea la nedeductibile. Nu e necesar analitic.
Buna ziua,
Mi s-a intamplat ca la o amortizare lunara de 1552.25 Ron pt o masina M1, amortizare inregistrata momentan doar pe 2 luni, la impozit pe profit sa ma intrebe daca vreau sa trec 200.01 Ron ca nedeductibili in loc de (1552.25-1500) x 2luni=104.5; imi puteti spune de unde ar proveni eroarea pt a putea corecta ?
Va multumesc frumos!
Mi s-a intamplat ca la o amortizare lunara de 1552.25 Ron pt o masina M1, amortizare inregistrata momentan doar pe 2 luni, la impozit pe profit sa ma intrebe daca vreau sa trec 200.01 Ron ca nedeductibili in loc de (1552.25-1500) x 2luni=104.5; imi puteti spune de unde ar proveni eroarea pt a putea corecta ?
Va multumesc frumos!
1.Verificam fisele conturilor implicate ;
2.Verificam daca avem analitice (lol...sa nu avem analitic pentru ch nedeductibile);
2.Verificam daca avem analitice (lol...sa nu avem analitic pentru ch nedeductibile);
Am gasit de unde era "eroarea"...mijlocul fix a avut suspendare si cand s-a reactivat, programul tine cont si de durata de conservare, deci pastreaza valoarea amortizarii fara sa o recalculeze...daca initial amortizarea se termina de exemplu in februarie 2011, programul prelungeste cu perioada conservarii...iar daca modific eu manual durata, la impozit pe profit programul face diferenta cu 1500 ron la amortizarea initiala...
nu stiu dk am reusit sa ma fac inteleasa...
am facut diverse teste, citind si ceea ce mi-ati indicat d-voastra untr-un alt subiect "amortizare"
nu stiu dk am reusit sa ma fac inteleasa...
am facut diverse teste, citind si ceea ce mi-ati indicat d-voastra untr-un alt subiect "amortizare"