borderou de achizitii masa lemnoasa
borderou de achizitii masa lemnoasa
Am si eu o intrebare foarte controversata la care pe "viu" am primit o gramada de raspunsuri care se bat cap in cap. As vrea sa aud si parerea colegilor mei de pe forum pentru intrebarea: se retine sau nu impozit de 16% pentru achizitia de material lemnos de catre o societate de la persoane fizice pe baza de borderou de achizitie? Daca da, unde se declara la bugetul de stat? Cumva in D100 la codul 690? Sau nu se retine si nu se declara? Astept parerile Dvs. Multumesc.
Re: borderou de achizitii masa lemnoasa
Nu se reține. Persoanele fizice ce vând masă lemnoasă, ce obțin venituri din silvicultură, sunt obligate, începând cu 01/02/2013, să se înregistreze fiscal și să conducă evidență în partidă simplă fiind impuse ca atare. Sunt scutite în limita a 20 mc vânduți într-un an.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Multumesc pentru raspuns. Apropo de limita de 20 mc, la aceeasi intrebare pusa de mine unei persoane care lucreaza in cadrul Ministerului Finantelor am primit raspunsul ca nu trebuie sa retin 16% decat daca cantitatea a depasit 20 mc, iar la nedumerirea mea cum ca daca "badea Gheorghe" mi-a vandut mie 25 mc, eu nu-i retin 16% decat din 5 mc, de unde sa stiu eu ca acelasi "badea Gheorghe" nu a mai vandut si altor societati diferite cantitati, raspunsul a fost o ridicare din umeri. In consecinta, tot noi contabilii raspundem pentru ce declaram si inregistram in contabilitate si suportam consecintele in functie de cum cunoaste si mai ales cum interpreteaza legile noastre persoana trimisa sa ne controleze actele. O seara placuta va doresc tuturor.
-
Aceste comentarii sunt din 2013...Puteti sa-mi spuneti daca a ramas neschimbata legea si in 2015? tot pana in 20 mc achizitie material lemnos nu se declara si plateste impozit??
Multumesc anticipat!
Multumesc anticipat!
Da.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.