Factura Microsoft fara cod TVA
-
Factura Microsoft fara cod TVA
Am achizitionat 6 licente WIndows 8 de la Microsoft - Germania , am primit DVD -urile plus factura dar furnizorul nu a aplicat taxarea inversa cu toate ca eu i-am comunicat un cod valid de TVA. Si nici pe factura lui nu apare nici un cod de TVA. Cum procedez in acest caz cu TVA- ul? Mentinez ca am platit inainte cf. facturii proforme suma totala cu TVA. Pot sa deduc TVA ul sau este nedeductibil? Factura o trec in decl 390 si 300 ? Multumesc celor care isi vor face timp sa-mi raspunda . 

Re: Factura Microsoft fara cod TVA
depui 390 cu valoarea totala cat ai platit ( si cat e inscrisa in factura primita) , si in decontul de TVA la rd 5 5.1 si 18 si 18.1 ( baza impozabila = vaoarea de pe factura ).
-
Nu pot sa fac declaratia 390 VIES deoarece nu am coldul fiscal de la Microsoft Germany, nu este trecut pe factura. Cum sa procedez inacest caz?
treceti doar denumirea , fara cod .
-
Nu reusesc sa fac declaratia 390 VIES din Saga , fara cod TVA la furnizor.... In schimb vad ca imi apare decont special 301 in saga... E corect ??
-
Va rog sa ma ajutati....cum inregistrez in saga o factura externa cu TVA ?? Am citit ca TVA -ul nu se deduce ci se include in valoarea bunului respectiv.... Deci, eu am inregistrat-o la facturi in valuta, am ales la tip factura ...e bine? Si atunci de ce cand intru la decl 390 si dau actualizare nu-mi apare nimic...in schimb imi apare la decont 301 operatiunea. ..?? Va rog, un sfat...
in Configurare societati ati bifat platitor de TVA la firma dvoastra ?
-
da, este bifat. 

Ce țară e aleasă la furnizor? E o țară membră a UE? Ați ales "T" la tip? E prin intrări-valută? Cotă de 24% ați pus în detalii? Adică la validare aveți 4426=4427 ca articol contabil?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
La tara am ales DE , la Tip am ales factura deoarece am primit factura cu TVA , am operat-o la intrari - valuta , fara cota TVA . M-am gandit ca nu pot sa aleg taxare inversa din moment ce factura este cu TVA iar eu am platit TVA ul.
pai tocmai aia e ca trebuie ales cota TVA 24%....aplicati taxare inversa cum v-am zis ( baza impozabila total factura de la furnizor) .
-
Revin cu precizarea ca , in sfarsit mi s-a comunicat ca firma apartine de Microsoft Ireland Operations si are cod TVA , dar nu este membra UE. In acest caz cum procedez ?
Irlanda nu e membra UE? 

-
Ups... imi cer scuze... 

-
Revin...am sunat la asistenta contribuabili si mi s-a spun ca, in acest caz nu se depune 390 VIES iar valoarea totala cu TVA a facturii se trece in decont la rand 26.