In urma unei verificari a denumirii societatii cu furnizorul respectiv (denumirea de pe mfinante era diferita de cea de pe factura), acesta ne-a informat ca societatea repsectiva nu a emis acea factura, fiind vorba de un fals si ca va face o sesizare la politie, asa cum este firesc.
Probabil va urma o ancheta, etc. problema mea, ca si contabil, este legata de inregistrarea acelui document.
Momentan mi-am sfatuit clientul sa scoata marfa respectiva de la vanzare si am procedat astfel:
-am facut proces verbal in care am mentionat ca am fost anuntati ca factura este un document fals si nu se va inregistra in contabilitate,
-am facut proces verbal si pentru chitanta falsa, cf. caruia suma iesita din registrul de casa se va inregistra pe un cont de op. in curs de clarificare (473), pana la lamurirea situatiei (dupa care ma gandesc ca o voi transfera in 6588 nedeductibil),
O alta problema este ca un produs din cele cumparate cu factura falsa a fost vandut cu bon fiscal...suma respectiva o voi trece pe 7588 si voi colecta TVA, deoarece nu pot trece pe 707, din moment ce nu am 371....
Pana pe 25 trebuie sa ma hotarasc cum procedez, pentru ca depun 300 si 394.