transfer marfa

botorogad

transfer marfa

#1 Mesaj de botorogad »

am un depozit second hand ...acum a deschis doua magazine ...am facut avize pe care le-am operat la iesiri respective intrari dupa ce am creeat gestiuni pe fiecare mag in parte ...am tot citit ca se foloseste contul 482 dar nu stiu cum ...mie mi-a dat la iesiri contul 418...analitic--- iar la intrari contul 408...analitic ...la sfarsitul lunii imi ramane acelasi sold la amandoua ...fac mentiunea ca am saga c fara stocuri ...e corect asa ??? la sf lunii sa inchid in articole contabile aceste conturi ??

mai am o intrebare ...notele de compensare se pot opera daca sunt facute de una din firme pe calculator ..are nr de inregistrare si stampilele ambelor firme ??? ar tb note de compensare tipizate ?

herganiec

Re: transfer marfa

#2 Mesaj de herganiec »

http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... 82#p162872
cititi in help la program.. cautati pe forum despre subiect. S-au scris f multe.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

botorogad

#3 Mesaj de botorogad »

nu gasesc in operatii transferuri ..ar trebui sa am programul cu stocuri ??

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

faci aviz pe iesire din depozit catre magazin 1 (creat cu cont 482 in loc de 4111 cum propune programul) ca si pt un client obisnuit. pt a scadea marfa din depozit.
apoi pe intrari faci receptia de la furnizor (depozit cont 482 in loc de 401) catre magazin 1 pt a incarca marfa in magazin 1.
la iesiri introduci raportul Z care il primesti zilnic de la magazine pt a scadea vanzarile.
cand faci inchiderea de luna se va genera k si NC de descarcarea de gestiune.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

miread331

#5 Mesaj de miread331 »

buna ziua,
am intrare, pt. o brutarie, factura de faina inregistrata in 301. din aceasta factura 50 kg faina o folosesc ca materie prima si 100 kg o vand ca marfa. am facut transfer in alta gestiune a celor 100 kg, am creat articol in tipuri articole, unde am trecut conturile 371, 707, 607 analitice. vand faina si inregistrez factura in iesiri dar dupa inchidere nu apare 607 in articole contabile. ce am gresit sau care este procedura?

multumesc

balazse

#6 Mesaj de balazse »

Dar de ce ai creat tip de articol nou cand deja exista tipul de articol "marfa"?
La noul articol ai trecut in denumire ceva in plus fata de cea pe care il ai ca materie prima (ceva de genul "_", "*", "~")?

miread331

#7 Mesaj de miread331 »

da, la intrare am faina iar la transfer am faina_1

miread331

#9 Mesaj de miread331 »

referitor la primul link: am gestiune cantitativ valorica

eugen01

#10 Mesaj de eugen01 »

Deci receptionam in Cantitativ Valoric, si dorim transferul in Global Valoric.Intreb pentru ca nu imi e clara configurarea (In modul global valoric...se lucreaza cu Nedefinit, si se selecteaza analiticul gestiunii)
Al doilea link, are talcul lui....evidentiaza stornarea si receptionarea ca si marfuri.

Scrie răspuns