Incadrare la art 133 alin (4) lit a ?

gramac921

Incadrare la art 133 alin (4) lit a ?

#1 Mesaj de gramac921 »

Speta :

O firma platitoare de TVA presteaza un serviciu in legatura cu un bun imobil catre o persoana fizica din Italia.
Sunt incidente prevederile art 133 alin (4) lit a cu privire la locul prestarii fiind in Italia locul unde e situat bunul imobil ?
In aceste conditii factura se va face fara TVA , corect ?

Mersi fain :)

scortarum819

Re: Incadrare la art 133 alin (4) lit a ?

#2 Mesaj de scortarum819 »

Fara TVA catre o persoana fizica?

balteanuc692

#3 Mesaj de balteanuc692 »

Si eu cred ca se emite cu TVA. Nu se aplica regulile prestarilor si achizitiilor intracomunitare. (pct. 14 alin. (1) din N.M) :roll:
Daca firma din Romania era neplatitoare de TVA, emitea fara TVA si nici nu avea obligatia sa se inscrie cu art. 153^1...

gramac921

#4 Mesaj de gramac921 »

razvan de unde rezulta ca trebuie sa aplic TVA cand facturez in aceste conditii ? :roll:

NM 14 alin (1)
"14. (1) Serviciile prevăzute la art. 133 alin. (4) din Codul fiscal fac excepţie de la regulile generale prevăzute la art. 133 alin. (2) şi (3) din Codul fiscal în ceea ce priveşte stabilirea locului prestării. Aceste servicii nu se declară în declaraţia recapitulativă menţionată la art. 156^4 din Codul fiscal, indiferent de statutul beneficiarului, şi nici nu se aplică prevederile referitoare la înregistrarea în scopuri de taxă, care sunt specifice prestărilor şi achiziţiilor intracomunitare de servicii. "

balteanuc692

#5 Mesaj de balteanuc692 »

Pai facem legatura (ca sunt singurele legaturi). Daca ai fi neplatitor de TVA, nu ai fi obligat sa te inregistrezi in ROI (automat si nici cu 153^1). Si emiti factura fara TVA, pentru ca asa trebuie, ca esti neplatitor. Daca ar fi fost alt serviciu si ai fi fost obligat sa te inscrii in ROI si cu 153^1, tot fara TVA ai fi emis factura dar ai fi scris pe ea taxare inversa.
Deci:
Prestator neplatitor de TVA: exceptie art. 133 alin. (4) lit. a) si pct. 14 alin. (1) rezulta ca emite factura fara TVA dar nu ca e prestare intracomunitara ci pentru ca nu e platitor de TVA prestatorul
Prestator platitor de TVA: tot exceptiile de mai sus dar daca nu aplica regulile pentru prestari intracomunitare, emite factura cu TVA.

Cam asa am gandit-o eu :roll:

Scrie răspuns