Acizitie intracomunitara
-
Acizitie intracomunitara
Buna ziua!
Am o factura in ron de livrare intracomunitara cu tva zero, desi si furnizorul si cumparatorul au cod valid de TVA.Este vorba de un tractor.Azi am depus 092, pentru trecer la TVA lunar, iar la intrrai pun bifa taxare inversa?
Va multumesc.
Am o factura in ron de livrare intracomunitara cu tva zero, desi si furnizorul si cumparatorul au cod valid de TVA.Este vorba de un tractor.Azi am depus 092, pentru trecer la TVA lunar, iar la intrrai pun bifa taxare inversa?
Va multumesc.
Re: Acizitie intracomunitara
TutorialeSaga
adica...verificat VIES/inscris in ROI ?furnizorul si cumparatorul au cod valid de TVA
-
Da , am verificat codul de TVA al furnizorului in VIES si este valid ( dar in Saga imi spune ca este incorect), iar cumparatorul este inregistrat in ROI
Dacă e livrare de ce ați depune 092?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Eu sunt cumparatorul, iar la finante mi-au cerut Nir-ul la tractor, PV de primire a mijlocului fisc fara sa comenteze ceva...
Pe ce baza ti-au cerut NIR si pv de primire?
Atunci vă dau un sfat: aveți mare grijă la modul de formulare a întrebării.
Dvs. spuneți așa:
Dvs. spuneți așa:
Eu din asta am înțeles că dvs ați efectuat o livrare intracomunitară, caz în care iese din discuție schimbarea perioadei fiscale.dragomirg195 scrie:Am o factura in ron de livrare intracomunitara cu tva zero
-
Multumesc pentru raspuns si imi cer scuze pentru formularea intrebarii.
Am achizitionat ca II un tractor printr-un proiect european nerambursabil, m-am inscris in ROI , iar vanzatorul este o firma din Romania cu cod TVA BG......Factura are TVA zero ,este in lei ,iar cand i-am facut intrare, dar nu-mi recunoaste codul TVA a furnizorului.Am pus bifa cu T si mi s-a parut normal sa depun 092 si mai apoi pana pe 15, D390...
Am achizitionat ca II un tractor printr-un proiect european nerambursabil, m-am inscris in ROI , iar vanzatorul este o firma din Romania cu cod TVA BG......Factura are TVA zero ,este in lei ,iar cand i-am facut intrare, dar nu-mi recunoaste codul TVA a furnizorului.Am pus bifa cu T si mi s-a parut normal sa depun 092 si mai apoi pana pe 15, D390...
Firma din RO are degeaba cod de BG dacă livrarea nu s-a efectuat din altă țară decât RO, atunci nu mai e vorba de AIC. Dacă livrarea s-a efectuat din BG atunci, da, e AIC.
Efectuați verificarea codului în VIES. Dacă aveți versiunea 443, verificarea VIES funcționează și din program dacă:
- în configurare societăți e bifat "Cu operații în valută"
- furnizorul e creat corect - la cod fiscal, fără codul țării în față acesta trebuind să fie setat la cod țară
D390 se depune până în 25 a lunii următoare de câțiva ani deja. Termenul de 15 e depășit.
Pentru a vă apărea corect în D390 un AIC:
- se operează prin intrări-valută
- furnizorul trebuie să fie creat corect
- intrarea să fie cu taxare inversă, dacă e cazul
- în partea de detalii cota de TVA de 24% și suma TVA trebuie să fie completate.
Efectuați verificarea codului în VIES. Dacă aveți versiunea 443, verificarea VIES funcționează și din program dacă:
- în configurare societăți e bifat "Cu operații în valută"
- furnizorul e creat corect - la cod fiscal, fără codul țării în față acesta trebuind să fie setat la cod țară
D390 se depune până în 25 a lunii următoare de câțiva ani deja. Termenul de 15 e depășit.
Pentru a vă apărea corect în D390 un AIC:
- se operează prin intrări-valută
- furnizorul trebuie să fie creat corect
- intrarea să fie cu taxare inversă, dacă e cazul
- în partea de detalii cota de TVA de 24% și suma TVA trebuie să fie completate.
Ar fi bine sa existe cel putin un CMR din care reiese ca achizitia s-a facut din BG.
-
Buna!
Am facut modificari de operatiuni in valuta la configurare societati, am modificat si codul la Tara al furnizorului si la verificare a fost un succes.Ce nu inteleg este ca factura este in lei calculata la curs euro din ziua facturarii ...
Am facut modificari de operatiuni in valuta la configurare societati, am modificat si codul la Tara al furnizorului si la verificare a fost un succes.Ce nu inteleg este ca factura este in lei calculata la curs euro din ziua facturarii ...
Nu contează, o introduceți în intrări valută, iar la codul valutei completați "RON".
-
Societatea a efectuat o achizitie a unui antivirus in valoare de 60 lei, on line de la o societate din Olanda.
Factura primita este in lei, la 30.06.2014.
Plata a aparut in extras in 02.07.2014.
Am inregistrat factura in intrari in valuta si am selectat moneda RON.
De ce nu-mi apare achizitia in decont si-n 390?
Multumesc!
Factura primita este in lei, la 30.06.2014.
Plata a aparut in extras in 02.07.2014.
Am inregistrat factura in intrari in valuta si am selectat moneda RON.
De ce nu-mi apare achizitia in decont si-n 390?
Multumesc!
Si ai respectat tot ce a mentionat TomaC la postarea din 10 Iul 2014 16:25?
-
Intr-adevar, nu respectasem toti pasii.
Multumesc!
Multumesc!