Deducere mancare data gratuit angajatilor

iridone

Deducere mancare data gratuit angajatilor

#1 Mesaj de iridone »

Buna ziua,

Va supun atentiei un caz cu care ma confrunt si as dori pararea celor care au avut de-a face cu un caz similar.

La un restaurant se acorda mancare angajatilor (fiecare mananca ce doreste in limita bunului simt, adica nu se gateste special pentru ei).
Valoarea a ceea ce se consuma nu a fost scazuta niciodata din stoc, dar acum vad ca stocul este tot mai mare si nu-l mai pot controla, iar ideea mea a fost ca, bineinteles in baza unui PV al asociatilor in care sa se stabileasca o valoare zilnica pe angajat, sa pot scadea valoarea la sfarsit de luna. DAR aici automat intervine deductibilitatea cheltuieli si a tva-ului.
Din privinta cheltuieli n-am nicio problema daca o trec nedeductibila...ca oricum sunt de cativa ani pe pierdere si ma tot chinui sa scap de ea...dar nu stiu cum sa procedez cu tva-ul pe care il deduc odata cu plata facturilor de achizitie a materiei prime...si pe care nu-l mai colectez daca mancarea nu se "vinde" ci se consuma... Trebuie sa platesc totusi tva-ul la valoarea mancarii consumate, sau cum sa fac...?!
Asadar intrebarile mele ar fi:
1. Este in regula sa stabilim o valoare de un tichet(adica 9,35 lei) pe zi pe salariat,sau putem mai mult sau mai putin...reglemeteaza vreo lege valoarea ...? (specific faptul ca nu se acorda tichete de masa, ci doar salar)
2. Care ar fi inregistrarile contabile? Stiu ca trebuie sa ma descarc separat pe conturi cu valoarea la pret de achizitie (adica cheltuiala), adaos si tva
3. Ce sa fac cu tva-ul? ...am dreptul doar sa-l deduc, fara sa-l mai platesc statului...

Multumiri pentru atentia acordata! :wink:

iridone

Re: Deducere mancare data gratuit angajatilor

#3 Mesaj de iridone »

Multumesc...

Scrie răspuns