decl 394
Re: decl 394
desi in jurnalul de cumparari apare facturile din 01.06, de ce nu le preia si in decl 394?
Le-ai introdus la "intrari" si ai ales altceva decat "B", precum nu ai completat alta perioada fiscala la "data document"?
am completat alta perioada fiscala la "data document" (adica luna mai), in cazul acesta facturile cu alta perioada fiscala cum sunt preluate in D394? el au fost introduse in luna iunie deci clar nu au fost preluate in D394 din mai.
am mai cautat pe forum si am vazut ca in cazul aceasta ar trebui sa retrimit D394 la luna mai. la mine se intampla frecvent astfel de situatii, e vreo problema ca in fiecare luna (aproape) trimit rectificativa la luna anterioara? declaratiile le trimit online.
Si mai am o situatie cu decontul de tva, luna aceasta am retrimis D300 la luna mai din nou corectata si am primit eroare materiala (mai exista depusa o declaratie initial), mi-am dat seama ca e gresita declaratia si am retrimis-o din nou pe cea initiala la luna mai (la fel eroare cum ca e depusa o decl initiala)si la luna iunie la fel am trimis-o de 2 ori si am primit mesaj de eroare cum ca mai exista depusa o declaratie initiala; vor lua in considerare ultima declaratie pe care am depus-o, pot sa am ceva probleme din cauza redepunerilor?
Multumesc.
Si mai am o situatie cu decontul de tva, luna aceasta am retrimis D300 la luna mai din nou corectata si am primit eroare materiala (mai exista depusa o declaratie initial), mi-am dat seama ca e gresita declaratia si am retrimis-o din nou pe cea initiala la luna mai (la fel eroare cum ca e depusa o decl initiala)si la luna iunie la fel am trimis-o de 2 ori si am primit mesaj de eroare cum ca mai exista depusa o declaratie initiala; vor lua in considerare ultima declaratie pe care am depus-o, pot sa am ceva probleme din cauza redepunerilor?
Multumesc.
- fagarasa176
Atunci se regasesc in D394 din mai, nu au ce cauta in Iunie depuneti rectificativa la luna Maimuscalud scrie:am completat alta perioada fiscala la "data document" (adica luna mai)
Nu este nici o problema....insa nu trebuie sa abuzati poate batea la ochi la un moment datmuscalud scrie:am mai cautat pe forum si am vazut ca in cazul aceasta ar trebui sa retrimit D394 la luna mai. la mine se intampla frecvent astfel de situatii, e vreo problema ca in fiecare luna (aproape) trimit rectificativa la luna anterioara? declaratiile le trimit online.
La d300 nu exista rectificativamuscalud scrie: am retrimis D300 la luna mai din nou corectata si am primit eroare materiala
Se depune corectie de erori materiale
Citeste
http://static.anaf.ro/static/10/Vrancea ... eriale.pdf
http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/tr ... dif520.htm
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... le#p164564
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
asta inseamna ca pt D300 trebuie sa depun la ghiseu cerere de corectare erori materiale cu tot setul de documente (junal cum-vanz, balanta, declaratii)? in cat timp pot sa le depun?
- fagarasa176
Cu cat mai repede cu ata mai bine
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Am descoperit acum ca nu am același sold în balanta și în decontul de tva, eroarea provine din luna feb (nu eu ma ocupam de firma atunci și nu știu de ce e asa), cum pot sa reglez în condițiile în care am depus D300 la iunie și vroiam sa corectez erorile materiale produse din cauza ametelii mele? Cum sa fac sa am același sold la 4424 în balanta și în decont?
In prima faza verifica de unde provine diferente si atunci corecteaza conform informatiilor obtinute.
Cum adica ai lunar problema cu D.394? De ce nu ceri toate facturile la timp?
Cum adica ai lunar problema cu D.394? De ce nu ceri toate facturile la timp?
am o diferenta de la luna feb 2014, sunt cateva facturi de achizitii din 28.02 care nu sunt cuprinse in decont (nu stiu de ce , sper sa aflu maine de la administrator dar nu ma bazez ca voi primi un raspuns clar), doar ca in lunile urmatoare nu se pastreaza aceasi diferenta ca si cea din februarie, nu prea inteleg cum a procedat persoana dinaintea mea. Pe langa asta am observat ca la dec 2013 aveau tva de plata 6300 lei apoi din ianuarie au inceput sa aiba de recuperat, acea suma din decembrie nu apare achitata si la 30.04 cand mai ramane de recuperat 4600 s-a facut nc: 4423=4424 4600 si imi mai ramane de plata 1700, din nou nu inteleg de ce a procedat asa si daca e corect. pot sa compensez tva de recuperat cu cel de plata din anul precedent sau doar din anul curent?
Cu D394 asa procedau pana acum, faceau aproape in fiecare luna rectificativa, sper sa ii obisnuiesc sa aduca actele la timp
Cu D394 asa procedau pana acum, faceau aproape in fiecare luna rectificativa, sper sa ii obisnuiesc sa aduca actele la timp

problema cu compensarea tva-ului a fost o eroare de inchidere luna, am rezolvat-o