Buna ziua, am urmatoarele neclaritati referitoare la raportarea semestriala la iunie 2014, srl este platitoare de TVA la incasare, sold debitor 4428.TPlata=40, sold creditor 4428.TIncasare=0, sold creditor 4428.Marfa=10.000, deci 4428 sintetic 9960. Saga face asa:
1. formularul 10 rd.5 ``stocuri`` contine contul analitic 4428.M care se scade
2. formularul 10 rd.6 ``creante`` contine contul 4428.TI, asa e in formular, dar la mine Saga adauga 4428.TP, adica cei 40 lei, de ce?
3. formularul 30 cap.VIII rd.94 ``creante fiscale in legatura cu bugetul statului``, se adauga contul 4428.TP, e corect?
Daca raportarea se face pe baza balantei sintetice, nu trebuie considerat contul 4428 sintetic, in cazul meu, rd.5 suma de 9960 sa se scada?
Daca trebuiesc considerate analiticele, de ce la mine se adauga contul 4428.TP la rd.6 creante, daca in formular scrie 4428.TI care la mine e 0?
In afara de balanta, mai trebuie adaugate in dosar la ghiseu raportul administratorului, proces verbal AGA, etc?
Multumesc
raportare semestriala iunie 2014
Re: raportare semestriala iunie 2014
Suma de control F10 :
**) Solduri debitoare ale conturilor respective.
***) Solduri creditoare ale conturilor respective.
**) Solduri debitoare ale conturilor respective.
***) Solduri creditoare ale conturilor respective.
Multumesc pentru raspuns, inteleg ca Saga face corect, trebuie sa tin cont de analiticele contului 4428 si nu de sintetic, corect?
La ghiseu ce imi mai trebuie in afara de bilant, balanta si cd?
La ghiseu ce imi mai trebuie in afara de bilant, balanta si cd?
La ghiseu bilant si cd, n-au nici o baza legala sa-ti ceara balanta (desi in multe locuri se mai cere si acum).
La sector 4 cer si Raport de gestiune pe langa balanta si certificate imatriculare
Nu esti obligat sa le oferi, deoarece nici la depunere online nu se cer asa ceva.
Eu i-as cere in scris motivul refuzului daca se refuza preluarea fara aceste documente.
Eu i-as cere in scris motivul refuzului daca se refuza preluarea fara aceste documente.