Buna ziua, urmeaza sa intru in concediu de crestere copil. In prezent am 2 contracte de munca unul de 8 ore la o firma iar altul cu timp partial de 1 ora la firma proprie unde sunt angajat ca si contabil. Implicit trebuie sa-mi suspend activitatea pentru ambele contracte de munca pe perioada concediului, insa am vazut ca a aparut legea 126/23.09.2014 care aduce unele modificari la O.U.G. 111/2010, redau mai jos Art. I:
"Art. I. - Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 830 din 10 decembrie 2010, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:
1. La articolul 16, alineatul (3) va avea următorul cuprins:
"(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită se află în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
a) primeşte diverse sume în baza legii, a contractului colectiv de muncă sau a contractului individual de muncă, acordate în perioada concediului pentru creşterea copilului, altele decât cele rezultate din desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu;
b) primeşte indemnizaţii în calitate de consilier local sau judeţean, indiferent de nivelul acestora;
c) realizează venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, de maximum 6 ISR într-un an calendaristic."
Intrebarea mea este urmatoarea: Avand in vedere ca pe contractul de 1 ora nu realizez venituri mai mari de 6 ISR pe an (3.000 lei) pot sa nu-mi suspend activitatea pe acest contract, conform prevederilor de la litera c) de mai sus ?
Nu stiu unde ma "incadrez" cu acest contract de munca la litera c) ? sau intru la litera a) caz in care trebuie sa-mi suspend activitatea deoarece nu realizez sume de natura -altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu.
Va multumesc.
Concediu ingirjire copil si contrac de munca
Re: Concediu ingirjire copil si contrac de munca
Conditia stabilita la litera c) decurge din a). Ceea ce inseamna ca daca pastrezi in vigoare CIM-ul, iar venitul anual impozabil obtinut este mai mic de 3000 lei, inseamna ca nu-ti vei pierde dreptul la indemnizatie.
Re: Concediu ingirjire copil si contrac de munca
Multumesc pentru raspuns. O zi buna va doresc.