imprumut intre firme care au acelasi aociat majoritar

popad70

imprumut intre firme care au acelasi aociat majoritar

#1 Mesaj de popad70 »

Am 2 firme la care asociatul majoritar este acelasi. Nu au altfel de relatii comerciale.
Se poate face un contract de imprumut intre cele 2 firme, fara dobanda, pe o perioada determinata?
Multumesc!

costanc757

Re: imprumut intre firme care au acelasi aociat majoritar

#2 Mesaj de costanc757 »

Eu stiu ca se poate doar in situatia in care firma care acorda imprumutul are trecut printre obiectele de activitate si activitatea de creditare .

georgescum166

#3 Mesaj de georgescum166 »

cele doua societati intra in categoria societatilor afiliate.
se accepta creditarea intre cele doua, cu conditia ca imprumutul sa fie facut l un pret al pietei, adica cu dobanda , si cota dobanzii sa fie cel putin dobanda bnr.

fagarasa176

#4 Mesaj de fagarasa176 »

Lege nr. 31 din 16/11/1990 Legea societăţilor scrie:Art. 272. - Se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 3 ani fondatorul, administratorul, directorul sau reprezentantul legal al societăţii, care:
 2. foloseşte, cu rea-credinţă, bunuri sau creditul de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect;
(2) Nu constituie infracţiune fapta prevăzută la alin. (1) pct. 2, dacă a fost săvârşită de administratorul, directorul sau reprezentantul legal al societăţii în cadrul unor operaţiuni de trezorerie între societate şi alte societăţi controlate de aceasta sau care o controlează, direct ori indirect.
Tranzactiile de acest gen trebuie sa fie ocazinale, altfel sunt considerate acte de comert
Citeste si http://contabilul.manager.ro/a/5831/stu ... liate.html
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

popad70

#5 Mesaj de popad70 »

Multumesc mult pentru ajutor.

Scrie răspuns