Am 2 firme la care asociatul majoritar este acelasi. Nu au altfel de relatii comerciale.
Se poate face un contract de imprumut intre cele 2 firme, fara dobanda, pe o perioada determinata?
Multumesc!
imprumut intre firme care au acelasi aociat majoritar
-
Re: imprumut intre firme care au acelasi aociat majoritar
Eu stiu ca se poate doar in situatia in care firma care acorda imprumutul are trecut printre obiectele de activitate si activitatea de creditare .
-
cele doua societati intra in categoria societatilor afiliate.
se accepta creditarea intre cele doua, cu conditia ca imprumutul sa fie facut l un pret al pietei, adica cu dobanda , si cota dobanzii sa fie cel putin dobanda bnr.
se accepta creditarea intre cele doua, cu conditia ca imprumutul sa fie facut l un pret al pietei, adica cu dobanda , si cota dobanzii sa fie cel putin dobanda bnr.
- fagarasa176
Tranzactiile de acest gen trebuie sa fie ocazinale, altfel sunt considerate acte de comertLege nr. 31 din 16/11/1990 Legea societăţilor scrie:Art. 272. - Se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 3 ani fondatorul, administratorul, directorul sau reprezentantul legal al societăţii, care:
2. foloseşte, cu rea-credinţă, bunuri sau creditul de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect;
(2) Nu constituie infracţiune fapta prevăzută la alin. (1) pct. 2, dacă a fost săvârşită de administratorul, directorul sau reprezentantul legal al societăţii în cadrul unor operaţiuni de trezorerie între societate şi alte societăţi controlate de aceasta sau care o controlează, direct ori indirect.
Citeste si http://contabilul.manager.ro/a/5831/stu ... liate.html
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Multumesc mult pentru ajutor.