buna ziua.
o factura care a fost emisa si apoi anulata,trebuie sa apara in
dosarul cu facturi emise sau poate fi pur si simplu rupta???
--deci,de la una din societatile la care le tin contabilitatea imi lipsea un nr. de factura emis,iar patronul mi-a zis ca a rupt-o,ca nu a intocmit-o corect si a facut alta cu urmatorul nr.,lasand un nr.lipsa!!!eu stiu ca trebuie sa apara chiar si cele anulate,altfel la un eventual control se lasa cu amenda..
deci,poate lipsi un nr. de factura??
obligativitatea inregistrarii facturilor emise
Re: obligativitatea inregistrarii facturilor emise
era bine sa scrie pe ea anulat si sa ramana la cotor.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Nu era bine. Așa trebuie procedat legal. Citiți art.159 din codul fiscal.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
@tomac...eu intrebam daca poate pur isi simplu lipsi un numar de factura,nu cum se intocmesc corect .
Cotorul era numerotat sau nu?
Daca era numerotat atunci trebuia sa ramana la cotor (ca sa poti dovedii ca nu ai emis factura si doar la tine ai anulat inregistrarea acesteia), dar nu era numerotat atunci putea arunca acea factura si utiliza din nou acel nr de factura, zic eu.
Daca era numerotat atunci trebuia sa ramana la cotor (ca sa poti dovedii ca nu ai emis factura si doar la tine ai anulat inregistrarea acesteia), dar nu era numerotat atunci putea arunca acea factura si utiliza din nou acel nr de factura, zic eu.
Și eu v-am răspuns. Nu poate lipsi pur și simplu. Adică e emisă și o rup? Asta înseamnă distrugere de documente, iar documentele distruse se reconstituie. O emit și nu trebuie, atunci o anulez conform celor scrise în articolul indicat.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
sunt numerotate,
mersi pt. raspunsuri.
mersi pt. raspunsuri.