Prestare servicii in Republica Moldova

bajinarur

Prestare servicii in Republica Moldova

#1 Mesaj de bajinarur »

Buna ziua!
Va rog daca se poate sa ma ajutati in aceasta problema de care nu m-am lovit pana acum. Societatea are un contract incheiat cu o societate din Republica Moldova pentru confectii metalice si carcase metalice, inclusiv montajul acestora la sediul beneficiarului ( este o hala metalica). Aceasta confectie pleaca pe bucatele din tara ( facturate la kg pretul fiind tot pe kg) iar pe factura sunt trecute ca otel beton, etrieri, blocuri ancoraj , etc. Pe factura este trecuta tot la fel pe bucatele pt ca asa au cerut cei de la vama(mentionez ca am toate documentele de la vama). Cum ar trebui sa le prind in contabilitate? Ca produse finite sau ca prestari de servicii?Care ar fi monografia contabila pentru aceasta lucrare? Unde trebuie sa prind factura in decontul de TVA? Va multumesc anticipat!

tomac

Re: Prestare servicii in Republica Moldova

#2 Mesaj de tomac »

4111=704
602x=302x..după natură
Nu e producție
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

bajinarur

#3 Mesaj de bajinarur »

Multumesc mult pentru raspuns. Asa ma gandisem si eu dar problema e ca am blocuri de ancoraj care le face din mai multe materiale, teava e achizitionata si taiata , sudata , legata ( achizitie sarma), etc. Iar in decontul de TVa habar nu am daca se prinde la rd 3 fara preluare la 3.1 sau 14. Pot incadra operatiunea la lucrari de constructii montaj in legatura cu un bun imobil?Multumesc!

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Da.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns